Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Vleminckx kopt Club Brugge naar overwinning in zwakke partij
Robby Morren

Club Brugge heeft ook zijn tweede wedstrijd onder leiding van Daum gewonnen met het kleinste verschil: het werd 0-1 bij Lierse. Wat Club Brugge op de mat bracht was niet om over naar huis te schrijven maar één goede aanval volstond voor de drie punten.

Robby Morren vanuit Lier

Over de ganse eerste helft kunnen we heel kort zijn. De handen gingen voor de wedstrijd in het ganse stadion op elkaar als steunbetuiging voor Odjidja die zijn stiefmoeder verloor. Daarna was het wachten tot de 27e minuut vooraleer de handen nog eens op elkaar konden voor een vluchtschot van Odjidja en in de 45e minuut voor een knal, richting kruising van Maric. Verder was geen andere actie de naam doelpoging waardig en konden we enkel een paar overtredingen noteren in een wedstrijd die aan een veel te traag tempo verliep.

De tweede helft bracht maar weinig beterschap. Vooral Lierse kwam vuriger uit de kleedkamer en trachtte druk naar voren te zetten met pogingen van Mathisen en Elgabas tot gevolg. De bezoekers hielden veel volk achter de bal en dwongen hun eerste echte kans in de tweede helft pas af na 67 minuten: Odjidja bereikte Donk aan de tweede paal maar de Nederlander besloot naast.

Vleminckx scoort

Veel kansen had Club Brugge echter niet nodig om te scoren want zo'n twintig minuten voor affluiten schilderde Dirar een voorzet op het hoofd van Vleminckx, die de bal perfect in de hoek voorbij Kawashima kopte.

Trainer Chris Janssens bracht Wesley Sonck tussen de lijnen en de spits kon bijna de gelijkmaker scoren tegen zijn ex-club maar zijn poging strandde in het zijnet. De pallieters probeerden nog wel om de gelijkmaker te scoren maar het was allemaal niet goed genoeg.

Deze nederlaag is een slechte zaak voor Lierse dat nu opnieuw de hete adem van Sint-Truiden en Westerlo in zijn nek voelt, Club Brugge pakt de drie punten en verhindert zo dat leider Anderlecht verder uitloopt.