Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stayen
Erg belangrijke zege voor STVV
Melissa Maes

Sint-Truiden pakt belangrijke drie punten tegen promovendus OH Leuven. De thuisploeg zat lang in een comfortabele 2-0-situatie, maar in het slotkwartier werd het nog heel spannend.

Sint-Truiden-trainer Franky Van der Elst had zin in een potje offensief voetbal en plaatste naast Reza nog een andere spits, Rubin Okotie. STVV maakte een droomstart, want de eerste aanval resulteerde meteen in een voorsprong.

Koen Daerden dribbelde zich een weg in de zestien en kon de bal naar Grégory Dufer voorzetten. In één tijd zette die de 1-0 op het scorebord. STVV bleef voor druk zorgen, maar Thomas Kaminski moest niet meteen meer aan het werk.

Na twintig minuten spelen werd OHL wakker. Het versierde een vrije trap, maar Jordan Remacle schoot net naast het doel van Davino Verhulst. Niet veel later ontsnapte de promovendus aan de 2-0. Daerden kreeg aan de tweede paal de nodige ruimte, maar hij miste zijn schot compleet.

Na de rust was de thuisploeg meteen bij de les om de score snel te verdubbelen. Cristophe Diandy werkte Peter Delorge tegen de grond in de zestien en ref Christophe Delacour twijfelde niet om naar de stip te wijzen. Reza zette die penalty feilloos om.

De druk bleef van STVV komen. Zo was Reza nog heel dicht bij de 3-0, maar die bleef uit. Ruim een kwartier voor tijd bracht Karel Geraerts de bezoekers weer in de wedstrijd. De aanwezige fans kregen nog een spannende slotfase te zien.

De bezoekers konden meer druk zetten en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Sint-Truiden kwam er niet goed meer uit, maar kon toch die belangrijke drie punten vasthouden. Voor STVV is het de eerste thuiszege dit seizoen.

De kloof met rode lantaarn Westerlo werd niet vergroot, want ook zij wisten hun match van de vijftiende speeldag te winnen. Lierse en Zulte Waregem beginnen nu de hete adem te voelen van beiden ploegen.