Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Het Kuipje
Liliu doet het Kuipje ontploffen
Fabian Morren

Westerlo heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen. De Kempense rode lantaarn versloeg Bergen met 2-1 na een laat doelpunt van Liliu.

Westerlo-trainer Jan Ceulemans zette Bart Goor na amper één training al meteen in de basis. De nood is duidelijk hoog bij de Kempense hekkensluiter. Ceulemans moest overigens weer heel wat schuiven. Zo moest De Petter onder meer centraal in de defensie spelen. Bij Bergen begon Nicaise op de bank.

Zoals vaker dit seizoen kon Westerlo de weinig talrijke opgekomen supporters geen goed voetbal aanbieden. De ploeg speelt duidelijk met de schrik op het lijf en slaagde er niet in om Bergen-doelman Berthelin te bedreigen. Als er al gevaar was, kwam dat vooral van Bergen. Perbet was zeer bedrijvig, maar had aanvankelijk geen geluk in de afwerking.

Na een dik halfuur kwam de eerste grote waarschuwing van Ibou. Hij besloot nog voorlangs, maar een minuut later scoorde Jérémy Perbet wel op aangeven van Tim Matthys. De reactie van Westerlo was lauw: enkel Bart Goor zorgde even voor gevaar met een kopbal. In de slotfase van de eerste helft kon Bourabia bijna nog profiteren van een foute pass van Deelkens, maar hij liet zich te opzichtig vallen in het strafschopgebied.

Owusu
Jan Ceulemans greep tijdens de rust in. Hij hield Dieter Dekelver in de kleedkamers en gooide Owusu, die niet helemaal fit was, in de strijd. Dat bleek een gouden zet van de Caje. Bij zijn eerste baltoets trapte Owusu het leer in de verste hoek binnen. Het sein voor Westerlo om toch wat beter voor de dag te komen in de tweede helft. De 38-jarige Bart Goor probeerde zijn nieuwe ploeg op sleeptouw te nemen.

Vooral Owusu stak het vuur aan de lont bij de thuisploeg. Onder meer hijzelf en ook Liliu bedreigden de bezoekende doelman Berthelin. Westerlo geloofde nu wel in zijn eigen kunnen en daardoor werd Bergen teruggedrongen op de eigen helft. Een kwartier voor affluiten sputterde de Westelse aanvalsmotor. Daardoor ging het aantal kansen weer spectaculair omlaag. Bergen had nog de beste mogelijkheid, maar Bourabia trapte tegen de paal.

Borst van Liliu
Westerlo leek weer niet te zullen winnen, maar dat was buiten Liliu gerekend. Die duwde een hoekschop van Bart Goor met de borst binnen. Het was meteen de tweede assist van de avond voor Goor. Westerlo pakt zo drie gouden punten, al blijft het wel naast Sint-Truiden op de laatste plaats.