Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel
KVK doet prima zaak tegen onherkenbaar Cercle
Tomas Taecke

KV Kortrijk heeft een uitstekende overwinning geboekt op het veld van Cercle Brugge. De Kortrijkzanen controleerden de hele wedstrijd en wonnen met 1-2 van een zwak Cercle, dat pas in het slotkwartier wakker werd.

Tomas Taecke in Brugge

KVK heeft zaterdagavond een knappe uitoverwinning geboekt tegen een machteloos Cercle. Groen-zwart liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en kon weinig of niets inbrengen tegen een sterk Kortrijk. Pas in de slotfase schoot de thuisploeg in actie, waardoor het bijna nog een puntendeling uit de brand sleepte.

De bezoekers trokken meteen alle registers open. In de eerste drie minuten dwong KVK evenveel hoekschoppen af. Bij de derde corner veegde Reis een kopbal van Zukanovic van de lijn, nadat Verbist eerder al een ver schot van Pavlovic uit zijn doelvlak had gewerkt.

Cercle was op zoek naar zichzelf en kwam in de beginfase niet verder dan enkele zwakke pogingen van Evens en Van Eenoo. Bij de vierde hoekschop was het wel raak voor de Kortrijkzanen. Aan de tweede paal legde Zukanovic knap af op Veselinovic, die niet twijfelde en het leer voorbij Verbist plaatste (0-1). De hoekschop waaruit het doelpunt tot stand kwam werd goedkoop weggegeven door de vrijstaande Cornelis.

Kortrijk speelde met veel volk achter de bal en hield vooral de flanken goed gesloten. Eens in balbezit hielden de bezoekers de bal goed in de ploeg, waardoor Cercle de eerste helft weinig of niet aan voetballen toekwam. Enkel via verre inworpen was groen-zwart sporadisch gevaarlijk. Vlak voor de pauze kreeg Cercle toch nog een huizenhoge kans: Iachtchouk omspeelde knap twee verdedigers in de grote rechthoek maar vergat af te drukken waardoor de mogelijkheid verloren ging.

Net na de pauze kreeg Cercle een zware opdoffer te verwerken. Groen-zwart kon het leer na een hoekschop niet ontzetten en zag hoe Pavlovic van dichtbij de 0-2 binnentrapte. Cercle werd opnieuw gepakt op een corner en keek meteen na de rust tegen een dubbele achterstand aan.

De Bruggelingen probeerden wel maar kwamen overal een stap te laat. Enkel Van Eenoo plaatste een verre vrijschop in de handen van Van Hout. Peeters gooide Wang en Janssens in de strijd maar Cercle bleef zonder inspiratie en te eentonig voetballen. Kortrijk leunde achterover en werd niet in verlegenheid gebracht. De bezoekers voetbalden vrank en vrij en hielden de bal bij momenten lange tijd in de ploeg.

Een kwartier voor inrukken moest Van Hout zich dan toch onderscheiden. Op een ver schot van Janssens ging de doelman goed plat. Even later trof Iachtchouk namens Cercle de paal, de rebound werd door dezelfde Janssens hoog over doel geblazen. De steriele druk van de thuisploeg leverde uiteindelijk toch de aansluitingstreffer op. Vetokele trapte de bal in de kluts in het dak van het doel voorbij Van Hout (1-2).

Diezelfde aanvaller kreeg in de blessuretijd nog een uitstekende gelegenheid om alsnog een punt te redden. Van dichtbij besloot hij op Van Hout, die de drie punten veilig stelde voor KVK.

Cercle beleefde vandaag een absolute off-day en bracht bij momenten bedroevend voetbal op de mat. Kortrijk voetbalde wél als een ploeg die PO1 waardig is en komt na een knappe overwinning naast Cercle op de vijfde plaats.