Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stayen
Eerste uitzege voor Bergen
Melissa Maes

STVV kwam in de eerste helft op achterstand, maar wist dat in de tweede periode weer goed te maken. Toch besliste topscorer Jérémy Perbet een kwartier voor tijd de match.

Sint-Truiden begon gemotiveerd aan de wedstrijd, maar na een kwartier spelen kreeg het een eerste klap te verwerken. Jérémy Perbet, wie anders, liet de netten voor het eerst trillen. De 0-1 viel toch wel tegen de gang van het spel in.

Op het halfuur stond het 0-2. Jammer voor de Franse topscorer, maar dat doelpunt komt niet op zijn naam te staan. De bal ging over de doellijn via de rug van Peter Delorge, een owngoal dus.

STVV liet het hoofd niet hangen, maar het was bijzonder moeilijk om door de verdediging van Bergen te breken. De thuisploeg ging de rust in met een achterstand.

In de tweede periode ging de Limburgse club op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het eerste gevaar kwam weer van de Draken. Benjamin Nicaise met een gevaarlijk schot, maar Davino Verhulst wist de bal weg te boksen.

Sint-Truiden wilde absoluut geen punten laten liggen en bleef hard werken om op gelijke hoogte te komen. Met nog een halfuur op de klok werd de vechtlust beloond. Reza met een goeie actie op rechts en de ingevallen Yannick Rymenants schoof de aansluitingstreffer binnen.

Dat doelpunt gaf zo een boost dat het twee minuten later weer raak was via Alessandro Iandoli. Toch wist Bergen een kwartier voor affluiten weer op voorsprong te komen. Perbet scoorde deze avond dan toch zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

De Draken komen op de zevende plaats te staan met vier punten minder dan Cercle Brugge. Sint-Truiden blijft helemaal onderaan het klassement bengelen.