Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Luminus Arena
Genk boekt makkelijke zege tegen Lierse
Robby Morren

Racing Genk heeft in de competitie opnieuw kunnen aanknopen met een overwinning. Het werd een makkelijke driepunter tegen een onmachtig Lierse.

Robby Morren in Genk

Twee goals van Barda, waarvan één met dank aan een blunderende Kawashima, een doelpunt van Buffel en Vossen zorgden voor een logische 4-0 zege voor de landskampioen.

Racing Genk begon fel aan de partij en dwong in de openingsminuten meerdere kansen af. Al na 5 minuten legde ref Colemonts de bal op de stip nadat Andreasson Barda neerlegde in de zestien. Vossen trapte naar de linkerbenedenhoek maar Kawashima redde knap. Lierse hield veel volk achter de bal en de Genkse aanvalsgolf ging liggen.

Vanden Borre en Pudil out
Nog voor het halfuur moest Been zijn twee backs wisselen: eerst kwam Anele de plaats innemen van Vanden Borre, daarna kwam Grimi voor Pudil. Genk kon het overwicht niet meer omzetten in doelkansen en de bezoekers konden enkele keren tegenprikken. Huysegems had de beste kans maar hij zag zijn schot aan de verkeerde kant van de rechterpaal buiten rollen.

Toch mocht Genk met een voorsprong de kleedkamer ingaan. Met nog 3 minuten te gaan trapte een zeer bedrijvige Limbombe een uitstekende voorzet naar de tweede paal waar Barda het leer tegen de netten kopte.

Net als in de eerste helft kwam de thuisploeg ook na de pauze fel uit de kleedkamer met een heerlijke aanval via Limbombe en Grimi maar de schoen van Barda was net te kort om de bal binnen te duwen. Lierse kon gaandeweg het evenwicht herstellen en Köteles had de vingertoppen nodig om een poging van Huysegems uit zijn doel te houden.

Blunder Kawashima
Ondertussen liet Limbombe zich opmerken met enkele goede dribbels en voorzetten waar onder meer Barda enkele keren ongelukkig mee omging. Jelle Vossen vond 20 minuten voor tijd de weg naar de netten maar zijn doelpunt werd, volledig onterecht, afgekeurd wegens buitenspel. Even later was dan toch opnieuw raak voor Genk na een onwaarschijnlijke blunder van een nochtans sterk keepende Kawashima. Barda trapte vanop zo'n 20 meter recht op de doelman maar die liet het leer door zijn benen glippen.

Sonck warm onthaald
Thomas Buffel maakte er tien minuten voor affluiten nog 3-0 van: hij legde de bal onder Gaxa en voorbij Kawashima in doel en in blessuretijd kopte Vossen nog de 4-0 binnen op voorzet van Dugary. Ondertussen mocht Wesley Sonck invallen onder luid applaus van de Genk-supporters. “Wesley is een Racingboy”, zongen zij.

Lierse blijft zo achter met degradatiezorgen, Genk wint opnieuw in de competitie en doet vertrouwen op met deze 4-0 zege.