Datum: 09/12/2011 20:30
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen al knokkend voorbij Anderlecht

KV Mechelen heeft eindelijk nog eens een zege beet. De ploeg van Marc Brys knokte 90 minuten lang en daar hadden de Brusselse bezoekers geen antwoord op. Destorme en Cordaro velden het vonnis van de offensief onmachtige paars-witten.

Johan Walckiers in Mechelen

De wedstrijd begon aarzelend tot Tom De Sutter het vuur aan de lont stak met een schot op de paal. KV Mechelen was direct wakker geschud en trok naar voor met kansen voor Cordaro en Diabang. Malinwa probeerde de buitenspelval van Anderlecht te omzeilen en een paar keer waren ze dicht bij het slagen in hun opzet.

Destorme met schitterende lob
Anderlecht bleef met vuur spelen en dat moest fout aflopen voor de Brusselaars. En wat er al een tijdje zat aan te komen, gebeurde ook. Kouyate kreeg een verre bal op de rug en wist even niet waar het leer naartoe was. Destorme, die naast hem stond, wist dat echter maar al te goed en twijfelde niet. De tweede spits van de thuisploeg haalde vanop twintig meter in één keer uit en zag zijn schot met een wondermooie boog over Proto in doel verdwijnen.

Het was wat Anderlecht nodig had om uit zijn vroegtijdige winterslaap te worden wakker geschud, want tot dan was er weinig beweging te zien bij de paars-witten. Anderlecht trok met een achterstand nu wel naar voor met veel beweging voor de bal. De beste kans die daaruit voortvloeide was voor Suarez die een mooie aanval bijna afrondde. Renard zweefde het leer echter mooi uit doel en de herneming van Jovanovic belandde in het zijnet.

Suarez al struikelend
Het was echter een korte opleving, want Anderlecht behield wel veldoverwicht, maar in de aanvallen zat te weinig lijn en het verliep allemaal zo stroef bij de Brusselaars. Dan maar proberen via vrijschoppen waar af en toe wat gevaar uit kwam, maar echt schwung kon het nooit in het spel krijgen. KV Mechelen loerde op de counter en was daar heel wat gevaarlijker op dan de bezoekers met hun veldoverwicht.

De tweede helft bracht amper beterschap. Malinwa knokte zich de ziel uit het lijf en daar hadden de bezoekers niet meteen een antwoord op. Tot de tot dan toe afwezige Jovanovic toch eens een voorzet uit de voeten kon schudden en Suarez met de nodige moeite en al struikelend toch tot een schot kwam dat Renard vloerde. Het was niet mooi, maar de gelijkmaker stond wel op het bord.

Cordaro met doodsteek
Malinwa toonde echter grote veerkracht en ook krediet voor Marc Brys die met Ruiz een verse spits in het veld bracht. Het was evenwel Cordaro die door de buitenspelval glipte om Proto te omspelen en de 2-1 in doel te leggen. Het weinig inspirerende voetbal van Anderlecht bleef aanhouden en dus kon KV makkelijk stand houden.

De Sutter had tien minuten voor tijd de beste kans aan de voet, maar oog in oog met Renard schoot hij te zwak in en de Mechelse doelman hield het zwakke schot met gemak tegen. De offensieve onmacht van de Brusselaars werd daar nog eens blootgelegd.