Datum: 17/12/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse doet goede zaak tegen Kortrijk
Lierse doet goede zaak tegen Kortrijk
Foto: © SC

Lierse heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de degradatieplaatsen te ontwijken. In de eerste helft kwamen de Pallieters goed weg en in de tweede zorgden Frans en Claasen voor de zege. Kortrijk doet een slechte zaak voor de topzes.

Het sterke begin van KV Kortrijk, met een grote kans voor Oussalah die naast trapte, kreeg geen vervolg. De twee ploegen serveerden lange tijd heel flauwe kost in een waterachtig Lisp. Tot Cvitkovic weer een kans had voor Kortrijk, maar ook hij liet de wenkende mogelijkheid liggen door de bal over Kawashima op de lat te wippen.

Ook Gershon en Veselinovic hadden de score kunnen openen als ze iets cooler voor doel waren geweest. Het tempo van de wedstrijd zakte en het gebeuren kabbelde voort naar de rust die Lierse eigenlijk niet echt verdiend met de 0-0 nog steeds op het bord bereikte.

En dat zou Kortrijk zich beklagen na vijf minuten in de tweede helft. Maric gooide de bal voor waar Grncarov kon doorkoppen en Frans de 1-0 tegen de netten kon mikken. Volledig tegen de gang van het spel in, maar Kortrijk mocht het aan zichzelf wijten nadat het de kansen niet afmaakte.

Of het daardoor kwam of zakte de moed Kortrijk in de schoenen, maar de bezoekers maakten maar weinig meer klaar na het doelpunt. Lierse trok zijn personeel massaal achteruit en de inspiratie ontbrak Kortrijk om zich door de barricade heen te wurmen. Claasen maakte er in de slotfase zelfs nog 2-0 van na een mooie doorsteekpass van Maric.

Kortrijk raakte er niet meer door en moet daardoor waarschijnlijk de rol in de topzes even lossen. Lierse doet een goede zaak, want ook Westerlo sloot zijn duel winnend af.

Herbeleef Lierse SK - KV Kortrijk

Vooraf