Speeldag: Speeldag 18
Stadion: King Power at Den Dreef
Club Brugge verliest voor het eerst onder Daum
Fabian Morren

Club Brugge heeft zijn eerste nederlaag onder Christoph Daum geleden. Blauw-zwart ging met z'n tienen verrassend onderuit bij Oud- Heverlee Leuven.

Fabian Morren in Leuven

Christoph Daum had geen plaats voor Thomas Meunier in zijn team. Refaelov en Vazquez kregen het vertrouwen. OHL-coach Van Geneugden wijzigde zijn elftal op meerdere plaatsen. Die gewijzigde ploeg deed het in de eerste helft niet onaardig tegen Club. Regelmatig dook de thuisploeg op voor het doel van Jorgacevic. Tot grote kansen leidde dat niet, al dreigde Ruytinx wel met een schot dat naast ging.

Club was gevaarlijk via Refaelov, maar de Israëliër vergat het balverlies van Jorn Vermeulen af te straffen. Niet zover van de rust scoorde Bjorn Vleminckx zelfs, maar zijn doelpunt werd vanwege een vermeende duwfout afgekeurd. Een duwfout die wellicht alleen ref Bourdouxhe had gezien.

Erg spectaculair was de wedstrijd niet, maar Bourdouxhe blies de match in zijn eentje wel leven in. Na een onterecht afgekeurd doelpunt gaf hij ook nog eens aan de verkeerde speler van Club de rode kaart. Odjidja had in een opstootje Raymaekers geduwd en bovendien trapte hij na, maar het was Dirar die tot ieders verbazing rood kreeg. Uiteindelijk herzag Bourdouxhe op aangeven van zijn lijnrechter die beslissing en stuurde hij Odjidja met rood van het veld.

Daum greep tijdens de rust in. Akpala en Meunier begonnen aan de tweede helft. Vleminckx en Refaelov bleven in de kleedkamer. De twee invallers zorgden al meteen voor gevaar. Na een leuke combinatie stuitte Meunier echter op doelman Kaminski. OHL had even tijd nodig om weer opgewarmd te raken, maar scoorde wel het eerst. Jorgacevic had geen verhaal tegen de lage schuiver van Ruytinx.

OHL was nog maar net  bekomen van die knappe voorsprong of alles was weer te herdoen. Bij de eerste Brugse aanval hingen de bordjes weer in evenwicht. Joseph Akpala vloerde Kaminski en bewees alweer zijn waarde voor blauw-zwart. De wedstrijd kon nadien alle kanten uit. Ondanks de man minder lag Club niet onder.

Toch moest Jorgacevic zich een tweede keer omdraaien. De voormalige keeper van AA Gent had geen verhaal tegen het heerlijke doelpunt van Frederik Boi. Wat later was de thuisploeg al opnieuw gevaarlijk. Jorgacevic had heel wat moeite met de poging van Chuka, maar hield Club wel in de wedstrijd. De 2-1 bleek evenwel een mokerslag voor Club, dat niets meer kon klaarmaken. OHL kwam niet meer in de problemen en Boi maakte in blessuretijd nog zijn tweede van de avond. Al kreeg hij hierbij wel de medewerking van Jorgacevic die zich volledig verslikte in zijn balcontrole.