Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Het Kuipje
Westerlo houdt punten thuis tegen zwak Beerschot
Fabian Morren

Westerlo heeft in de degradatiestrijd een goede zaak gedaan. De ploeg van Jan Ceulemans zette Beerschot met 3-1 opzij. Een verdiende overwinning tegen een Beerschot, dat zijn sterkste pionnen aan de kant hield.

Fabian Morren in Westerlo

Beerschot-trainer Jacky Mathijssen vindt de beker dit seizoen erg belangrijk en dat liet hij duidelijk merken in de opstelling tegen Westerlo. Malul Dor, Losada, MacDonald en Sidibé kregen rust. Onder meer Rojas, Porokara en Custovic kregen hun kans. Jan Ceulemans opteerde voor twee spitsen: Dekelver en Yulu-Matondo.

Het ietwat experimentele elftal van Beerschot had al na enkele minuten de score kunnen openen, maar Wuytens besloot op hoekschop naast. Nadien volgde een lange studieronde, met veel slordigheden en foute passes. Het doelpunt van Lens Annab kwam dan ook uit de lucht gevallen. Met een weliswaar heerlijk afstandsschot, mooi in de hoek, gaf hij Pacovski het nakijken.

Dat Beerschot zonder enkele sterkhouders aantrad, konden de bezoekers niet verbergen. Beerschot speelde mak en zonder veel inspiratie. Rojas bleek geen waardige vervanger voor Losada. Ook Custovic kon zich niet doordrukken.  Het spel was niet altijd even hoogstaand, de doelpunten waren dat wel. Tien minuten voor rust maakte Juande er 2-0 van, en hoe… De Spaanse middenvelder krulde de bal in de kruising.

Rojas had meteen nadien de 2-1 aan de voet, maar trapte over. De Beerschot-supporters uitten hun ongenoegen met de gang van zaken: “Shame on you” en “Jacky wisselen”, klonken door het Kuipje. Vooral “Jacky wisselen” werd in de tweede helft meermaals gezongen. De fans hoopten vooral op Losada, maar die kwam pas twintig minuten voor tijd. Westerlo vergat Beerschot in het begin van de tweede helft overigens helemaal uit te tellen. Yulu-Matondo besloot onbegrijpelijk naast en ook Lens Annab zaag zijn bal buiten het kader gaan.

De thuisploeg scoorde niet en Beerschot deed dat even later wel. Een schuiver van Guillaume François deed de Antwerpse hoop weer oplaaien en bracht de spanning opnieuw in de wedstrijd. Westerlo was niet onder de indruk van die aansluitingstreffer. Eerst trapte Annab keihard op de vuisten van Pacovski en wat later vloerde Dekelver de Beerschot-doelman een derde keer.

Pas 25 minuten voor tijd haalde Mathijssen een wel erg bleke Rojas naar de kant voor MacDonald. Ook Losada kwam er nog bij, maar op dat moment was het kalf al verdronken. Westerlo hield makkelijk stand, brak af en toe zelf nog uit, maar het bleef 3-1.