Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot en Lierse wuiven 2011 uit met brilscore
Fabian Morren

Beerschot heeft op eigen veld geen afstand kunnen nemen van Lierse. De Antwerpse club bleef steken op een 0- 0-gelijkspel.

Bij Lierse zag Flavio zijn sterke invalbeurt tegen Standard beloond worden met een basisplaats. Jacky Mathijssen had geen verrassingen in de opstelling van Beerschot.

De eerste helft was aangenaam, met kansen voor beide ploegen. Beerschot was in de eerste helft de betere ploeg. Kawashima hield MacDonald twee keer van een doelpunt. Aan de overzijde was Elgabas dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal belandde op de lat.

In de tweede helft werden de kansen wat schaarser. Vooral de thuisploeg probeerde nog te dreigen. Een schot van Sidibé ging naast en Kawashima zweede een bal van Nyoni in hoekschop. Wat later was de Japanse doelman van Lierse ook attent op een kopbal van De Decker.

Gescoord werd er echter niet meer en zo bleef de ietwat ontgoochelende 0-0 op het scorebord staan. Lierse loopt wel een punt verder uit op Zulte Waregem en Westerlo. Beerschot blijft in de middenmoot.