Datum: 08/12/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stade Charles Tondreau
Mbokani telt ook Bergen uit
Mbokani telt ook Bergen uit
Foto: © SC

Anderlecht heeft ook zijn zevende competitiewedstrijd op rij tot een goed einde gebracht. Het was andermaal Dieumerci Mbokani die met twee doelpunten in de eerste helft het pleit reeds besliste. Kanu, Gillet en nog eens Mbokani maakten de forfaitcijfers rond.

Johan Walckiers in Bergen

Anderlecht nam in het stadion Charles Tondreau een droomstart. Na een prachtige combinatie tussen Praet en Kljestan trok die laatste de bal voor en Mbokani stond helemaal alleen om de bal binnen te tikken. Amper vijf minuten gespeeld en het was duidelijk dat paars-wit de wedstrijd snel op slot wou zetten.

Mbokani zet onterecht afgekeurde goal recht

Maar het tempo van de bezoekers zakte na die blitzstart snel en er gebeurde letterlijk niets meer voor beide doelen behalve Perbet die een gat in de lucht schoot na een goede voorzet. De voorzetten vanop de flank kwamen er amper uit bij de bezoekers. Vargas, in de plaats van Jovanovic, kreeg amper ballen te zien en de acties van de Venezolaan waren niet altijd even succesvol. Mbokani en Van Gijseghem probeerden dan op een andere manier het vuur er in te krijgen. De twee stonden even neus aan neus, maar scheidsrechter Wim Smet loste het snel op door de twee kemphanen geel te geven.

Het leek Anderlecht - en vooral Mbokani - positief op te zwepen. Een doelpunt van Bruno werd na een schitterende combinatie nog onterecht afgevlagd voor buitenspel, maar 'Dieu' zette dat twee minuten later recht. Bruno wipte de bal over de defensie en de Congolees scoorde met een vlam in het dak van het doel zijn tweede vanuit een scherpe hoek. Anderlecht had zijn dubbele voorsprong nog voor de rust. 

Jarju in doel

Bergen kwam er ook in het begin van de tweede helft amper aan te pas. Proto hield zich warm door voor zijn grote rechthoek wat loopoefeningen af te werken. Maar dan kwamen de Draken toch opzetten. Nuytinck moest een schot van Zola van de lijn redden en bij de daaropvolgende hoekschop draaide diezelfde Zola het leer bijna in één keer in doel. Proto moest wegboksen.

Anderlecht wachtte geduldig op die ene counter die er sowieso moest komen. En het was invaller Kanu die het pleit helemaal besliste. Met een opwippertje maakte de Braziliaan de 0-3. En het werd nog 0-4 nadat Berthelin Kanu foutief afstopte en Gillet de penalty opzette. Jarju moest als gelegenheidskeeper direct een goal slikken en nog tien minuten tussen de palen staan, want Bergen had zijn drie wissels al opgebruikt. En Mbokani maakte er na een goede voorzet van Kanu nog 0-5 van. Met zijn drie goals zit Dieu nu Bacca en Ibou op de hielen. Die hebben er dertien, de Congolees twaalf.

Opstellingen

Bergen Bergen

  Speler G Beoordeel
Berthelin Cedric   90' -
Debisschop Mathieu 90' -
Timmermans Nicolas   90' -
Van Gijseghem Daan   90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Le Postollec Flavien 90' -
Jarju Mustapha 90' -
Angeli Arnor 45' -
Nong Aloys 56' -
Matumona Zola 90' -
Perbet Jérémy 70' -
  Bank G Beoordeel
Werner Olivier -  
Lepicier Maël -  
Louagé Quentin -  
De Belder Dylan 45' -
Nicaise Benjamin 34' -
Kose Bahatin 20' -
Biatour Arnaud -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Nuytinck Bram 84' -
Deschacht Olivier 90' -
Biglia Lucas 90' -
Kljestan Sacha A 90' -
Praet Dennis A 90' -
Bruno Massimo A 90' -
Vargas Ronald 69' -
Mbokani Dieumerci ⚽ ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Lukaku Jordan -  
Molins Guillermo -  
Canesin Fernando Matos -  
Kanu RubenilsonA 21' -
Wasilewski Marcin 6'  
De Sutter Tom -  
Herbeleef Bergen - Anderlecht

Vooraf