Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Jules Ottenstadion
Opdracht volbracht: AA Gent mee aan de leiding
Melissa Maes

AA Gent wint zijn laatste partij van 2011 met 3-1 van Westerlo, maar het was niet zo'n makkelijke match als de score doet vermoeden.

Melissa Maes in Gent

De kalkoen lag misschien nog op de maag bij de spelers, want beide ploegen hadden de nodige moeite om tempo in het spel te krijgen. AA Gent liet dan toch de bezoekers toe om te voetballen en zelf was het gevaarlijk op de counter, toch leverde dat geen doelpunten op.

De Buffalo’s wisten enkele keren gevaarlijk naar het doel van de tegenstander te stormen, maar Westerlo kon rekenen op de sterk keepende Mike Vanhamel. Zo wist de 22-jarige goalie de prima vrije trap van Bernd Thijs uit zijn doel te houden.

In het laatste kwartier van de eerste periode was het voetbal weer ver te zoeken. Veel balverlies, slierpartijen en fluitsignalen zorgden ervoor dat de supporters van beide clubs op hun honger bleven zitten, tot in de laatste seconden van de toegevoegde tijd.

Jeanvion Yulu-Matondo zette voor naar Dieter Dekelver die te veel ruimte kreeg van de Gentse verdediging. Zonder twijfelen bracht de aanvaller Westerlo alsnog op voorsprong.

De spelers van Trond Sollied kwamen strijdvaardig uit de kleedkamer en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Westerlo had dat natuurlijk verwacht en hield de deur stevig op slot. Yassine El Ghanassy was na een kwartier dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw stond Vanhamel in de weg.

Vijf minuten later had AA Gent de sleutel gevonden om het slot te openen. De goed meegelopen Wallace zette knap voor en Zlatan Ljubijankic had maar binnen te tikken. Een verdiende gelijkmaker van de thuisploeg. Niet veel later kon blauw-wit op voorsprong staan, maar Ljubijankic knalde tegen de paal.

Westerlo voelde de bui al hangen. Met nog vijftien minuten op de klok legde Ljubijankic de bal terug naar El Ghanassy die de sterke Vanhamel wist te kloppen. Jesper Jorgensen knalde de eindstand binnen.  AA Gent deed wat het moest doen: 2011 met een positieve noot eindigen.