Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot en Gent delen punten
Melissa Maes

De eerste officiële thuiswedstrijd van Beerschot was er eentje om van te genieten. Er was ruimte voor pittige duels, perfect gekruide doelpunten en slierpartijen dankzij de natte grasmat. De strijd tussen Beerschot-Gent eindigt op een gelijkspel.

Voor wie twijfelde of AA Gent nog kan scoren, jawel. De Buffalo’s kwamen in de eerste helft al vroeg op achterstand via een strafschop van Kagelmacher. Blauw-wit liet het kopje niet hangen en ging gretig door met de aanval. Dat werd beloond, want nog geen tien minuten later wist Ljubijankic de score in evenwicht te brengen. Nog eens tien minuten later stond het zelfs 1-2 dankzij een vrije trap van Thijs.

Natte eerste helft, droge tweede periode
Het was geen makkelijke opgave om de eerste helft zonder ongelukken te beëindigen. De grasmat lag er precies spiegelglad bij, want de ene speler na de andere was aan het slieren of had een slechte balcontrole.

De tweede helft begon droog, maar was zeker geen herhaling van de eerste periode. Beerschot ging de eerste vijf minuten volop voor de aanval. De Ratten wisten het tempo niet aan te houden, dus kwam de dreiging opnieuw van de bezoekers.

Beerschot en Gent delen de punten
Na twintig minuten wist de thuisploeg dan toch gelijk te maken. Een onverwacht schot van Sidibe, want de druk kwam voornamelijk van AA Gent. Het vertrouwen zat opnieuw goed bij Beerschot en de kansen volgden automatisch. Qua afwerking was er wel nog werk aan de winkel.

Het spel ging goed heen en weer, we zagen twee teams die op zoek waren naar de overwinning en de eerste drie punten van het nieuwe voetbalseizoen. Toch eindigde de match in een gelijkspel.