wesWesterlo
kvkKV Kortrijk
Datum: 07/08/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Het Kuipje
Westerlo bijt tanden stuk op 9 Kortrijkzanen
Fabian Morren
| 0 reacties
Westerlo bijt tanden stuk op 9 Kortrijkzanen
Foto: © SC

Westerlo is er niet in geslaagd om zijn eerste driepunter van het seizoen te veroveren. Daar had de ploeg van Jan Ceulemans nochtans alle kansen toe, maar tegen negen man van Kortrijk bleef het steken op een 0-0- gelijkspel.

De wedstrijd kan opgedeeld worden in twee stukken. Een kwartier waarin Kortrijk baas is en 75 minuten waarin Westerlo de lakens uitdeelt. Dat had alles te maken met een domme tweede gele kaar voor Ervin Zukanovic na een kwartier. De Bosniër had al een geel karton achter zijn naam staan als hij fel doorging op Brüls en meteen mocht gaan douchen. Voordien had Kortrijk nochtans al twee keer gedreigd. Eerst trapte Chavarria, die zijn debuut maakte, voorlangs. Nadien besloot Monrose rakelings naast.

Wat dan volgde was vooral een demonstratie van het nieuwe tijdperk na Henrique bij Westerlo. Het seizoen is nog pril, maar in de voorbije wedstrijden werd al duidelijk dat de Parel van de Kempen het erg moeilijk heeft om de weg naar doel te vinden. Dat was zondagavond in het Kuipje niet anders. Kansen waren er nochtans meer dan genoeg. Zo besloot Liliu op de bovenkant van de lat en besloot debutant Owusu van dichtbij op Kristof Van Hout.

Rode Oussalah
Ook in de tweede helft eiste Westerlo wel veel balbezit op, maar liet de afwerking het andermaal afweten. Liliu kon niet afdrukken en Brüls besloot over. Aan de overkant was Brecht Dejaeghere zelfs zeer dicht bij een verrassende voorsprong voor de bezoekers. Bart Deelkens voorkwam erger. Een man minder bleek niet voldoende voor Westerlo om de Kortrijkse muur te slopen. Geen nood, want ook Oussalah kreeg in het slotkwartier nog rood na een zware tackle.

Westerlo zette nog alles op alles. Toch bleven grote kansen nog uit. Een flauw schotje van Jef Delen ging naast en een poging van Dekelver miste in de slotseconden de juiste richting. Kortrijk hield met Chavarria nog één man vooruit, de rest zakte ver terug op eigen helft. Het plannetje van Hein Vanhaezebrouck werkte, want de thuisploeg kwam niet meer tot scoren en dus mag Kortrijk - gezien de wedstrijdomstandigheden - nog met een knap behaald punt richting West-Vlaanderen.

Herbeleef Westerlo - KV Kortrijk

Vooraf