Datum: 06/08/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem zet OHL met voeten op de grond

Zulte Waregem nam in de eerste helft afstand van OH Leuven na een heel vroege goal van Matton en één van Trajkovski op het halfuur. OHL leek daar lange tijd niets tegenover te kunnen stellen, maar Remacle hield de spanning er nog even in.

Zulte Waregem nam een vliegende start. Reeds na minuut één prijkte de 1-0 op het bord. Op een door de regen door en door verzadigd veld viel een klutsbal pardoes voor de voeten van Matton. De kleine flankaanvaller twijfelde niet en legde het leer beheerst in de verste hoek. En nog geen minuut later hadden de boeken al bijna dicht gemogen toen Colpaert een bal tegen de deklat kopte.

Een betere start kan je nauwelijks wensen en Leuven kwam in de beginfase bijna niet in het stuk voor. Nochtans waren de Vlaams-Brabanders met offensieve bedoelingen naar het Regenboogstadion afgezakt. Trainer Van Geneugden haalde immers verdedigende middenvelder Vermeulen uit de ploeg ten voordele van Anderlecht-killer Patrick Amoah.

Zwak Leuven
Veel rendeerde het niet, want Leuven verloor slag om slinger de strijd om het middenveld. De snelle jongens Trajkovski (een verrijking voor het Belgische voetbal), Delaplace en Matton brachten de verdediging van de fusieploeg meerdere malen in de problemen. Het moet echter gezegd: Raymaekers en Hayen lieten nu ook niet meteen de zekerste indruk.

Leuven werd weggetikt en een mooie aanval over heel wat stations werd door Rossini met een mooie tik in de loop van Trajkovski gelegd. Lenaerts probeerde nog, maar de vinnige Macedoniër legde koelbloedig naast de doelman binnen. Leuven sloot de eerste helft af zonder één echte kans te hebben gecreëerd.

In de tweede helft kwam Leuven eindelijk schuchter de neus aan het venster steken. Kansen kwamen daar niet meteen uit voort. Aan de andere kant was Zulte Waregem heel wat gevaarlijker met enkele goeie mogelijkheden voor de ingevallen Chevalier en Rossini die het met een hakje probeerde. Hamalainen testte tussendoor ook nog even of Lenaerts nog bij de les was en bijna verraste hij de OHL-doelman nog met een afstandsschot.

Remacle even met hoop
Het doelpunt van Leuven viel dan ook volledig uit de lucht. Remacle mocht op ongeveer 20 meter voor doel een vrije trap nemen en krulde die mooi in het hoekje. Even dachten we weer een wedstrijd te krijgen, maar dat viel tegen.

OHL stelde vandaag bitter weinig voor en werd in duelkracht in grote mate overtroffen door een enthousiaster Zulte Waregem. Een team dat in 90 minuten tijd geen enkele kans kan afdwingen, maakt het zichzelf moeilijk. De mentaliteit van vorige week tegen Anderlecht was in ieder geval niet meer te bespeuren.