Datum: 14/01/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen swingt in tweede helft voorbij Bergen

KV Mechelen heeft Bergen met 4-1 over de knie gelegd. Een doelpunt van Diabang in een teleurstellende eerste en één van Gorius op penalty en van Ruiz en Diabang in een veel betere tweede helft bezegelden het lot van Bergen. Stilaan krijgt Malinwa zijn thuisreputatie terug.

Johan Walckiers in Mechelen

De eerste twintig minuten mogen we eigenlijk overslaan. Geen goed voetbal en bijgevolg ook geen kansen. Op minuut twintig werd KV dan wakker geschud. Zola trok de bal hard voor en Renard kon nog net een handje tussen de bal en Perbet krijgen. Genoeg om het leer te ontzetten. De thuisploeg had zijn lesje geleerd en zette eindelijk eens een goede aanval op. Gorius vond Chen en die leverde de perfecte voorzet vanop rechts af, Diabang zette er zijn hoofd tegen en de 1-0 was een feit.

Rood Werner, goal Gorius
Bergen was met een heel aanvallende ploeg afgezakt naar Mechelen met zowel Bourabia, Zola, Ibou, Perbet als Matthys in de ploeg. Veel leverde dat echter niet op. Topschutter Perbet had het moeilijk met zijn bewaker Pandza en Matthys en Zola zaten stevig in de greep van Chen en Ghomsi. Buiten nog een serieuze knal van Diabang op Werner mochten we gerust van een teleurstellende eerste helft spreken.

De tweede bracht in ieder geval meer schwung. Zhairi en Ruiz konden al eens aanleggen en ook Bourabia schoot op doel. Op vijf minuten dus meer kansen dan in de hele eerste helft. En we kregen er nog een doelpunt bij, want Werner haalde de doorgebroken Cordaro onderuit. Rood voor de Bergense doelman en Gorius achter de bal. Derde doelman Saussez - Berthelin was gekwetst - zat in de goede hoek en raakte het leer nog aan, maar de bal ging wel tegen de netten. 2-0 voor KV Mechelen en dus al vroeg op rozen.

Henkens zet Ruiz op weg
Niet voor lang echter want nog geen tien minuten later scoorde Timmermans reeds de aansluitingstreffer. Het moment voor Marc Brys om zijn talent voor de leeuwen te gooien. Robin Henkens kreeg nog niet zoveel kansen dit seizoen, maar staat wel te boek als 'de toekomst van KV'. De jonge middenvelder stond amper op het veld of hij verstuurde reeds een fantastische voorzet richting Ruiz. Een schitterende aanname en strak schot en het stond 3-1. De aanvaller miste eerder nog, maar werkte deze af zoals in zijn beste periode bij Westerlo.

En nog was het niet gedaan, want Diabang pikte nog een doelpunt mee nadat Bergen de bal maar niet wegkreeg voor doel. Hij schoot hoog in doel en boeken toe voor Bergen. Mechelen krijgt zo - na ook de zege tegen Anderlecht - stilaan zijn thuisreputatie terug.