Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot haalt zwaar uit tegen Cercle Brugge
Robby Morren

Beerschot heeft zwaar uitgehaald tegen Cercle Brugge. Met twee doelpunten voor en twee na rust stond een overtuigende 4-0 op het scorebord. Cercle Brugge verliest na deze nederlaag zijn plaats in de top zes.

Robby Morren in Antwerpen

De thuissupporters hebben een heus feestje gebouwd op het Kiel. Nog voor de aftrap toonden zij zich al heel enthousiast want Gary Kagelmacher kwam afscheid nemen. Hij deed dat in stijl: voorzitter Vanoppen nam even de rol van doelman op zich, Kagelmacher legde de bal op de stip en trapte feilloos binnen. De netten trilden dus al voor de wedstrijd en het zou niet de laatste keer zijn.

Snelle voorsprong
De match kon niet beter beginnen voor de thuisploeg want nog voor de tiende minuut viel een goal letterlijk uit de lucht. Losada trapt een hoge pass richting MacDonald die ter hoogte van de strafschopstip de bal op het hoofd nam en half achterwaarts over doelman Verbist kopte. Cercle probeerde te reageren en had het meeste balbezit maar kon dit niet omzetten in kansen. Die kansen kwamen er wel nog voor Beerschot maar het was ref Geldhof die de thuisploeg een uitgelezen kans op de 2-0 ontnam: MacDonald kon alleen op doelman Verbist afgaan maar Geldhof had een fout gezien en floot de actie af tot groot ongenoegen van de spelers en supporters die de scheidsrechter in hun gezangen 'een paljas' noemden.

Toch mocht Beerschot nog met een verdiende 2-0 voorsprong naar de kleedkamer: Dayan zette laag voor tot bij MacDonald, die speelde Nyoni vrij met een heerlijk hakje en deze laatste plaatste de bal perfect tegen de netten.

Feestje op het Kiel
Bob Peeters hoopte op beterschap tijdens de tweede helft door Mutombo in de plaats van Cachicote te brengen maar tevergeefs. Cercle ging wel op zoek naar de aansluitingstreffer maar slaagde er maar niet in het balbezit om te zetten in doelkansen. Beerschot slaagde daar des te meer in: na 65 minuten haalde MacDonald de achterlijn, behield het overzicht en legde de bal terug op Losada die op zijn beurt werd neergehaald door Vidarsson. De bal ging op de stip en Losada maakte het feestje compleet met een heel gedurfde lob maar Verbist was geklopt en de 3-0 stond op het scorebord.

Nog was de lijdensweg van Cercle niet ten einde want een tiental minuten voor affluiten haalde de ingevallen François de achterlijn, hij keek goed en zette perfect voor tot bij Losada die van dichtbij in het lege doel kon binnentikken: de 4-0 was een feit. Ondertussen had Cercle Beerschot wel een tijdlang op de eigen helft gehouden en was er een prima schot van Iachtchouk maar doelman Pacovski gunde Cercle geen eerreddende goal en een knal van Vetokele strandde in de slotfase nog op de lat.

Dankzij deze overwinning telt Beerschot nu 28 punten, Cercle doet een bijzonder slechte zaak in de strijd om play-off 1 en valt na de winst van Racing Genk uit de top zes.