Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Daknam
Lierse redt het niet op Daknam
Fabian Morren

Lierse heeft geen vervolg kunnen breien aan de overwinningen tegen AA Gent en Standard. De Pallieters gingen met 2-0 onderuit bij Lokeren.

Beide ploegen hadden een boost gekregen na de kwalificatie voor de halve finales in de beker. Op het veld was daar echter nog maar weinig van te merken. Het werd een vrij flauwe eerste helft, waarin beide ploegen enkele goeie kansen kregen. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Eiji Kawashima stond echter uitstekend te keepen in het Lierse doel. Hij maakte pogingen van Taravel en Persoons onschadelijk. Met een schitterende redding hield hij ook de doorgebroken De Ceulaer van een doelpunt.

Lierse leerde zijn lesje in de eerste helft niet en bij een nieuwe uitbraak van De Ceulaer was het na rust wel raak. Eerst redde Kawashima opnieuw, maar in de rebound scoorde De Ceulaer toch. Nadien voerde Lierse toch even de druk op. Daardoor kwam de ingevallen Wesley Sonck enkele keren in stelling. Scoren zat er echter niet in voor de voormalige spits van Ajax en Club Brugge.

Aan de overkant was Kawashima outstanding. Zo redde hij ook nog onder meer een poging van Patosi. Op de daaropvolgende hoekschop moest de Japanner zich toch een tweede keer gewonnen geven. Het was opnieuw De Ceulaer die de wedstrijd in een defintieve plooi legde.