Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kuipje
Westerlo houdt Standard op scoreloos gelijkspel
Robby Morren

Westerlo en Standard hebben zondagavond voor een aangename pot voetbal gezorgd maar geen van beide ploegen kwam tot scoren zodat Standard vrede moet nemen met een 0-0 gelijkspel, mede dankzij een uitstekend debuut van Verbauwhede bij Westerlo.

Robby Morren in Westerlo

Beide coaches moesten verscheidene wijzigingen in hun elftal doorvoeren. Verbauwhede mocht debuteren bij Westerlo, Gershon kwam aan de aftrap bij Standard waar coach Riga kort voor de aftrap Gonzalez nog zag uitvallen en Belhocine in zijn plaats bracht.

Vijf keer geel in 45 minuten
We zagen een fel wedstrijdbegin, beide teams bleven goed in de organisatie en speelden kort op de man met soms bitsige duels. Het hoeft niet te verbazen dat Nzolo nog voor de pauze al vijf keer het gele karton bovenhaalde, al moet gezegd dat hij meer kaarten trok voor protest dan voor gevaarlijke tackles. Kansen waren er vooral voor Standard in die eerste helft: Mujangi Bia krulde een vrije trap nipt over en leverde een knap afstandsschot waarbij Verbauwhede alles uit de kast moest halen. De beste kans van de eerste helft was misschien wel voor Buyens die een vrije trap ontving aan de tweede paal maar opnieuw ging de Westerlo-doelman goed tegen de grond.

De thuisploeg probeerde er wel snel uit te komen maar vond de openingen niet en zo bleven echt uitgespeelde mogelijkheden uit. We noteerden wel een mooie actie van Vanthournout die enkele tegenstanders in de wind zette maar zijn schot was te zwak om Bolat te bedreigen.

Aangename tweede helft
De bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar het openingsdoelpunt en Westerlo werd een kwartier op de eigen helft gedrukt. Batshuayi kwam drie keer dicht bij een doelpunt maar twee keer redde Verbauwhede knap en één keer trapte hij over. Ondertussen had Westerlo aan de overkant een strafschop geclaimd maar niet gekregen toen Yulu-Matondo over het been van Belhocine ging. De thuisploeg herstelde het evenwicht en de supporters kregen een bijzonder aangename pot voetbal voorgeschoteld.

Westerlo ging er meer in geloven en voetbalde nu enkele kansen bij elkaar: Corstjens zette zich door en probeerde het vanop de zestienmeter maar zijn knal scheerde net naast, Delen haalde de achterlijn maar zijn voorzet raakte net niet bij Yulu-Matondo.

Westerlo tankt vertrouwen
Standard probeerde nog een slotoffensief op te zetten maar er werd niet gescoord in het Kuipje zodat de Rouches niet met de verwachte 3 punten huiswaarts keren en de kans laten liggen om op gelijke hoogte met Club Brugge te komen. Westerlo voetbalde goed mee en komt weg van de laatste plaats met de degradatietopper tegen STVV in het vooruitzicht.