Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse vermijdt in blessuretijd een nederlaag
Fabian Morren

Lierse heeft op eigen veld niet kunnen winnen van Cercle Brugge. De Palieters bleven steken op een gelijkspel. Bidaoui redde nog een verdiend punt voor de thuisploeg.

Cercle Brugge had wat goed te maken na de 4-0-nederlaag bij Beerschot. Ook Lierse verloor het afgelopen weekend en daarom besloot Chris Janssens om in te grijpen. Hij gunde Wesley Sonck zowaar nog eens een basisplaats. De 33-jarige spits bedankte vrijwel meteen voor het vertrouwen. Nadat Verbist een schot van Elgabas loste, scoorde Sonck in de rebound.

Cercle was dus al heel snel op achtervolgen aangewezen. De bezoekers speelden te flauw voor rust om Lierse echt in de problemen te brengen. De thuisploeg had via Saïdi de beste kans, maar de schade bleef voor Cercle aan de rust beperkt tot één tegendoelpunt.

De tweede helft kon voor Cercle moeilijk beter beginnen. Een voorzet van invaller Kevin Janssens werd ongelukkig in doel verwerkt door Grncarov. Aangeslagen was Lierse echter niet en Sonck versierde een kans op de 2-1. Het venijn zat hem echter in de staart. In de 89ste minuut kopte Baldé een voorzet van Cornelis hard binnen. Cercle leek zo gevleid te gaan lopen met de overwinning, maar in blessuretijd zorgde Bidaoui voor gerechtigheid.