Datum: 28/01/2012 18:00
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot houdt leider op 0-0

Anderlecht heeft zich weer verslikt in een 'kleinere' tegenstander. Beerschot speelde goed georganiseerd en had zelfs de beste kansen, maar het duel tussen de twee paars-witten eindigde op 0-0.

Johan Walckiers in Antwerpen

Anderlecht probeerde in die beginfase druk te ontwikkelen en kreeg ook al snel een dot van een kans via Gillet die een doorgekopte bal van Suarez onbegrijpelijk niet tegen de netten kreeg. Het was het begin van een lange periode waarin Anderlecht het balbezit opeiste, maar er weinig gevaar mee kon creëren.

De vele voorzetten in de zestien werden systematisch weggekopt door een overmacht aan paarse verdedigers. Beerschot stond heel georganiseerd en probeerde er op de counter uit te komen. MacDonald was daarbij de bedrijvigste van zijn ploeg, maar ook hij stuitte op Juhasz of Kouyate.

Twee keer de paal
Een kansarme eerste helft dus met veel onderbrekingen, want scheidsrechter Tim Pots legde het spel slag om slinger stil voor kleine overtredingen. Er kwam maar geen tempo in de wedstrijd. Tien minuten voor rust dan toch twee megakansen aan beide zijden. Eerst viseerde Jovanovic - via de vingertoppen van Pacovski - de paal.

Vijf minuten later deed MacDonald dat aan de overkant eveneens nadat hij zijn belager Juhasz afschudde. Het schot leek binnen te gaan, maar via de paal belandde het toch in de armen van Proto. De rust werd bereikt met de beginscore op het bord.

Anderlecht kwam met nieuwe energie uit de kleedkamer en drukte Beerschot weer op de eigen helft, maar de beste kans was wel voor de thuisploeg. Losada zette Safari in de wind en leverde een heel goede voorzet af op Dayan. Proto had echter nog een ultieme beenreflex in huis om zijn netten schoon te houden.

Beerschot beste kansen
En Beerschot bleef gevaarlijk, want Dayan had nog een grote kans, maar ook die werd in hoekschop geduwd. En Beerschot werd gaandeweg de gevaarlijkste ploeg met Losada die zijn ploegmaats wist vrij te spelen in de zestien, maar daar liep het meestal verkeerd of stuitten ze op een goede Proto. Meer dan enkele kopballen van Mbokani en Gillet kon Anderlecht daar niet tegenover zetten.

Anderlecht kon tegen een 'kleinere' ploeg opnieuw niet domineren. Wat tegen de topzes als vanzelf gaat, lijkt tegen de mindere kalibers nooit te lukken. Met een punt komt de leider zelfs nog goed weg, want er waren enkele heel goeie kansen voor Dayan. Beerschot is in eigen huis steeds een te duchten ploeg en bewees dat nog maar eens.