Datum: 28/01/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Jules Ottenstadion
Grootste nederlaag voor STVV dit seizoen
Melissa Maes
| 0 reacties
Grootste nederlaag voor STVV dit seizoen
Foto: © SC

AA Gent heeft zijn eerste driepunter van 2012 op zak. De Buffalo's walsten over rode lantaarn Sint-Truiden (6- 0). De kloof met leider Anderlecht wordt opnieuw wat kleiner.

Bij AA Gent kreeg Sergio Padt de voorkeur om het doel te verdedigen. De Nederlandse keeper maakte afgelopen dinsdag indruk tegen Anderlecht toen hij de geblesseerde Frank Boeckx verving.  Nog bij de Buffalo’s kreeg Mamoutou N’Diaye voor het eerst een basisplaats, hij werd ingezet op de positie van Bernd Thijs die sukkelt met zijn achillespees. STVV moest voor aanvang van de partij Rubin Okotie al missen en Dolly Menga kwam in zijn plaats.

De thuisploeg begon aanvallend aan de match. Na twee minuten was Jesper Jørgensen dicht bij het openingsdoelpunt, maar Davino Verhulst ging toen nog goed plat. Enkele minuten later was het dan toch raak. Rémi Maréval zorgde met een afstandsschot voor zijn eerste Gentse treffer.

Het was al even geleden dat we het vlotscorende AA Gent aan het werk hadden gezien, maar tegen de rode lantaarn vonden de Buffalo’s makkelijk het doel. Na ruim een kwartier spelen mocht de Gentse aanhang opnieuw vieren. Yaya Soumahoro bediende Petit Pelé Mboyo die de 2-0 tegen de netten kopte.

Het is ongelooflijk hoeveel ruimte STVV weggeeft. Niemand bij de bezoekers nam de moeite om Melli te dekken bij een hoekschop. Voor het halfuur weerklonk “Eviva España” wanneer de Spaanse verdediger de 3-0 in het doel werkte.

Voor de rust werd het nog pijnlijker voor de Limburgse club. Soumahoro werd door Jørgensen diep gestuurd en hij tikte de bal over Verhulst. Het schotje hobbelde traag het doel in, maar de 4-0 was een feit.

Na de pauze liet AA Gent de bezoekers af en toe op de eigen speelhelft toe, maar STVV stond zonder enig vertrouwen te voetballen. Enkel Nils Schouterden was gevaarlijk met een afstandsschot, maar Padt wist de bal met de vingertoppen een andere richting aan te geven.

Met nog een halfuur op de klok moest Verhulst zich voor de vijfde keer gewonnen geven. Soumahoro bediende opnieuw Mboyo die de bal makkelijk in doel wist te koppen. Dat was het signaal voor de Gentse supporters om de wave in gang te zetten. In de slotminuut legde Jørgensen de eindstand vast.

AA Gent wint vlot van de hekkensluiter en maakt zo de kloof met leider Anderlecht opnieuw wat kleiner: zeven punten. STVV blijft laatste met vier punten minder dan Westerlo.

Herbeleef KAA Gent - STVV

Vooraf