Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Het Kuipje
Sonck en Lierse delen Westerlo een tik uit
Fabian Morren

Lierse heeft een uitstekende zaak gedaan in de degradatiestrijd. De Pallieters won de streekderby bij Westerlo met 0-2 en loopt nu al zeven punten uit op de voorlaatste in het klassement.

Westerlo had afgelopen woensdag met 0-3 gewonnen bij Sint-Truiden, maar blijkbaar had de Kempense club toch niet zó veel vertrouwen getankt. In de eerste helft was de ploeg van Jan Ceulemans nergens. Lierse was op alle fronten beter en had met Wesley Sonck ook de man in vorm in de rangen. De 33-jarige spits lijkt wel herboren en pikte alweer zijn doelpuntje mee. Dat deed hij op slag van rust, nadat hij door Claasen in de diepte werd gestuurd.

Op dat moment had Lierse al een keer gescoord, via Grncarov. Die kopte na een assist van – u raadt het al – Sonck de 0-1 tegen de netten. Westerlo stond erbij en keek ernaar. Slechts één kans voetbalde de thuisploeg bijeen: Yulu-Matondo was niet alert voor doel. Het is duidelijk dat de spits geen neus voor goals heeft. Ook in de tweede helft liet hij de schaarse kansen van Westerlo onbenut.

De tweede helft was overigens minder aangenaam dan de eerste. Dat had vooral te maken met de aanhoudende onmacht van Westerlo en de mentaliteitswijziging van Lierse. De bezoekers kozen voor een behoudende aanpak. Westerlo kreeg dus de kans om te komen, maar het was te weinig gevaarlijk om de Pallieters nog in de problemen te brengen. Voor Lierse is deze overwinning een ferme opsteker. Westerlo zit nog steeds in de problemen.