Datum: 04/02/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen mag PO I-droom opbergen

KV Mechelen en KV Kortrijk hebben er op een bijzonder koude avond een aangename, maar kansarme wedstrijd van gemaakt. Het duel eindigde dan ook logischerwijs op een 0-0 gelijkspel. Voor de thuisploeg waarschijnlijk het einde van de PO I-droom.

Johan Walckiers in Mechelen

Veel wijzigingen bij beide ploegen. Bij KV Kortrijk maar liefst vijf ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen Bergen. Tambe maakte zijn debuut en Nfor, Pavlovic en Chavarria kregen rust. KV Mechelen begon met zowel Zhairi als Henkens in de ploeg waardoor er geen ruimte was voor Diabang en De Witte.

Het was lange tijd moeilijk spelen op het bevroren veld en bij temperaturen tot -10. Twee grote kansen waren er in de eerste helft, mooi verdeeld over beide ploegen. De eerste was voor KV Mechelen, die de wedstrijd tot dan toe onder controle had. Destorme dolde met zijn verdediger en zette goed en laag voor tot bij Gorius. De Fransman kon van dichtbij aanleggen, maar Van Hout pakte uit met een superreflex.

Aan de andere kant was er rond het halfuur een goede kans voor Messoudi die al vallend een voorzet van Wijns op doel kopte. Ook Renard pakte uit met een serieuze save. Naast een paar schoten van onder meer Ruiz en Messoudi die hoog over gingen en een mislukt schot van Oussalah, hadden we het wel gehad voor de eerste helft.

De tweede helft waren er een paar goede kansen voor KVK. Eerst werd Messoudi afgeblokt door Biset, maar de grootste mogelijkheid kwam op naam van Veselinovic. De boomlange aanvaller mocht vrij koppen na een corner, maar zette het leer nog vrij ver naast de kooi van Renard.

Niet dat de wedstrijd niet aangenaam was om volgen, maar er waren gewoon te weinig kansen. De kansen die er kwamen, werden meestal hoog over geschoten. En bij Mechelen liep Ruiz de helft van de tijd buitenspel, wat het ook niet makkelijker maakte. De staat van het veld zal er ook wel iets mee te zien gehad hebben. Voetballen bij -12 is absoluut geen cadeau. Wintervoetbal een feest!