Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Regenboogstadion
Naessens bezorgt Essevee eenvoudige zege met drieklapper
Tomas Taecke

Zulte Waregem heeft in eigen huis makkelijk afstand genomen van Westerlo. De bezoekers speelden ruim een uur met tien en zagen hoe Naessens zijn ploeg naar een ruime zege leidde (3-1).

Tomas Taecke in Waregem

Een bijzonder slap Westerlo liet zich tegen een fris voetballend Zulte Waregem makkelijk naar de slachtbank leiden. Na de vroege rode kaart van De Petter kwamen de Kempenaren nauwelijks nog in beeld. Jens Naessens was de grote man in het Regenboogstadion. Met drie doelpunten zorgde hij ervoor dat Zulte Waregem tegen Westerlo een belangrijke stap zette richting behoud. Na een blunder van Bossut kon Reynaldo in de slotfase de eer redden voor de bezoekers (3-1).

Alle ogen waren gericht op de nieuwkomers Hemmen (Westerlo) en Leye (ZW). Die laatste zette in de openingsminuut meteen de toon met een knappe dribbel die De Petter uiteindelijk een vroege gele kaart opleverde. Essevee dicteerde de wet, na twaalf minuten mocht Berrier van dichtbij het spel hervatten. De Fransman schilderde de bal op het hoofd van Naessens, die hard binnenkopte (1-0). Binnen het kwartier zat Essevee op rozen.

Enkele minuten na de tegentreffer stak Westerlo de neus een eerste keer aan het venster. Yulu-Matondo probeerde het vanop afstand maar trapte over het doel van Bossut. De tegenprik was lang niet zo gevaarlijk als de volgende actie van de thuisploeg. Habibou trapte op voorzet van Hamalainen tegen de paal, in de herneming mikte hij op de vuisten van Verbauwhede. Vanthournout trapte aan de overzijde vanuit de draai nogmaals over.

Tweede geel voor De Petter nog voor het halfuur

Halfweg de eerste helft slalomde Naessens door de centrale as van de bezoekers. De Petter greep als laatste in en kreeg meteen zijn tweede gele karton onder de neus gedrukt. Westerlo keek na 25 minuten met tien man tegen een achterstand aan. Op het halfuur trapte Leye maar net naast, Liliu kon van dichtbij koppen maar Bossut stond goed opgesteld. Vijf minuten voor de rust verdubbelde Essevee toch de voorsprong. Berrier gaf goed mee met Naessens, die zijn tweede van de avond hoog binnentrapte.

Essevee ging na de pauze gewoon lekker door. De Fauw trapte zijn eigen rebound van dichtbij voorbij Verbauwhede, maar de rechtsachter werd teruggefloten wegens buitenspel. Uitblinker Leye ging nog voor het uur twee keer zijn kans vanop rechts, Verbauwhede stond telkens goed opgesteld.

Naessens voorziet Essevee van doelpunten

Zulte Waregem hield de bal goed in de eigen rangen en liet Westerlo allesbehalve in de wedstrijd komen. De Kempenaren ondergingen de situatie en waren niet bij machte de bal in de ploeg te houden. Op het uur nam Berrier een voorzet van Habibou ineens op de slof, zijn poging ging maar net voorlangs. Even later was de Fransman opnieuw dicht bij een derde treffer. Van dichtbij knalde hij op een attente Verbauwhede.

De thuisploeg kreeg halfweg de tweede helft toch een derde doelpunt. Naessens ging zijn kans in de grote rechthoek, de bal hobbelde via Corstjens voorbij de bezoekende doelman (3-0). Een kwartier voor affluiten voorkwam Verbauwhede erger. Eerst zweefde hij een poging van Berrier uit de bovenhoek, even later redde hij ook een poging van Leye. Ook Hamalainen slaagde er niet in de doelman te passeren.

In de slotfase pakte Reynaldo uit met een knappe actie. De invaller gaf twee verdedigers het nakijken en verraste vervolgens Bossut, die een slap schot door zijn handen liet glippen (3-1). Gumienny verloste Westerlo uit zijn lijden. De Kempenaars moeten volgende week tegen OHL absoluut winnen, anders ziet de situatie er bijzonder benard uit voor Westerlo.