Datum: 11/02/2012 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot veroordeelt STVV na dolle twintig minuten
Beerschot veroordeelt STVV na dolle twintig minuten
Foto: © SC

Beerschot heeft STVV een mokerslag toegediend. Nochtans zag het er na de eerste helft goed uit voor de Limburgers na een goal van Rossini. In een dolle twintig minuten trok de thuisploeg de situatie recht dankzij Dayan (2x) en Mikulic. Christ kon het nog even spannend maken.

Stijn Stijnen kreeg van Jacky Mathijssen de voorkeur op Tome Pacovski. Die keuze draaide heel goed uit, want Stijnen liet zich na 25 minuten een eerste keer opmerken bij een reuzekans voor Rossini. Die mocht doorgaan na een enorme blunder van Mikulic die een gat in de lucht trapte. Stijnen wierp zich met ware doodsverachting in de voeten van de aanvaller van STVV en voorkwam zo een achterstand. Een wereldsave!

Dat we een heel stuk van de eerste helft oversloegen, heeft te maken met het feit dat er gewoonweg niets te beleven viel. Maar STVV kreeg ineens wel een bevlieging en Rossini kon zijn misser van vijf minuten eerder al vlug goedmaken. Een strakke voorzet van Iandoli werd door de van Zulte Waregem gehuurde spits keurig binnengekopt, nog steeds één van zijn sterkste wapens.

Veel had de eerste helft verder niet om het lijf. Het werd weer allesbehalve een voetbalfeest in de bittere kou. Beerschot kwam beter uit de kleedkamer en na vier minuten stonden de bordjes weer gelijk. Wel een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen, want ineens was daar Dayan om een voorzet van Ozturk in doel te werken. Voor de aanvaller zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Het avondje van Dayan
Beerschot tapte uit een heel ander vaatje in de tweede helft, want Mikulic kon amper zes minuten later de voorsprong al op het bord zetten. Aan de tweede paal tikte de verdediger een voorzet binnen. Maar wat een slap begin van die tweede helft van STVV. Want eerder had Losada al de voorsprong laten liggen nadat hij helemaal alleen op Verhulst mocht afgaan.

En de miserie was nog niet gedaan voor de troepen van Francky Vander Elst, want even later verloor Deferm de bal op het middenveld en Losada ging met de bal lopen. De Argentijn behield het overzicht en bediende Dayan die zijn tweede van de avond mocht binnenprikken. Drie goals in amper 20 minuten van de thuisploeg, maar eerlijk gezegd mocht STVV dat zichzelf vooral aanrekenen. En het had erger gekund als de goal van MacDonald niet onterecht was afgekeurd voor buitenspel. Ondertussen had Daerden wel al rood gekregen na twee domme gele kaarten.

Maar het werd zelfs nog spannend, want tien minuten voor het einde brachten invallers Dufer en Christ STVV terug in de match. Dufer bracht voor en Christ - lang out met een blessure - had maar binnen te tikken. Toch blijft de rode lantaarn hangen op 13 punten en ziet play-off III nu bijna onvermijdelijk worden. Tegenstander daarin wordt zo goed als zeker Westerlo.

Herbeleef Beerschot AC - STVV

Vooraf