Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Luminus Arena
Zwak Genk gooit POI te grabbel met nederlaag tegen Lokeren
Robby Morren

Een ontstellend zwak Racing Genk heeft de drie belangrijke punten niet thuis kunnen houden tegen Lokeren en werkt zichzelf zo in bijzonder slechte papieren in de strijd om play-off 1. Lokeren had voldoende aan een goede organisatie en één doelpunt.

Robby Morren in Genk

Mario Been liet Benteke staan na zijn goede prestatie op Anderlecht waardoor Vossen op de bank moest beginnen. David Hubert werd een rij achteruit geschoven en speelde centraal achterin naast Simaeys, ten koste van Nadson. Bij Lokeren verving El Mouataz de zieke De Bock.

Al in de derde minuut stuurde Camus Benteke richting Lazic maar de spits stuitte op de doelman. Daarna nam Lokeren het initiatief en al na 10 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong: Bailly loste afstandsschot van Harbaoui, De Ceulaer was goed gevolgd en tikte de bal tussen de benen van de Genkse goalie tegen de netten. (0-1) Twee minuten later stond het ei zo na 0-2 maar de bal trof het doelhout.

Ongenoegen
Lokeren hield de wedstrijd goed, de thuisploeg speelde inspiratieloos en verdedigde bij momenten zwak uit. Slechts één keer kwam Genk in de eerste helft nog dicht bij de gelijkmaker toen Barda een voorzet nipt naast kopte, het zou de beste kans van de wedstrijd blijken. De fans die het barre vriesweer trotseerden, lieten in die eerste periode regelmatig hun ongenoegen blijken en de naam Jelle Vossen galmde kort voor de pauze door de Cristal Arena.

Jelle Vossen
Coach Mario Been gaf dan toch gehoor aan de roep van de supporters: Jelle Vossen mocht aan de tweede helft beginnen, Barda bleef in de kleedkamer. De Limburgers gingen op zoek naar de gelijkmaker maar Lokeren bleef goed georganiseerd voetballen en het was wachten tot minuut 65 voor Genk: toen werd Benteke richting Lazic gestuurd maar opnieuw was de doelman eerst op de bal.

De Genkse motor raakte maar niet op gang en halfweg de tweede helft haalde Been aanvoerder Tözser naar de kant voor Ayub. Die ging op rechts spelen, Buffel schoof naar links en De Bruyne naar het midden. De Chelsea-aanwinst werkte hard maar, net zoals zowat al zijn ploegmaats, speelde hij te vaak foutief in. Tien minuten voor affluiten viel de kans op de gelijkmaker voor de voet van Benteke maar die trapte klungelig half naast de bal.

Genk slaagde er niet in de bezoekende verdediging nog in moeilijkheden te brengen en doet zo een zeer slechte zaak in de strijd om play-off 1.