Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Guldensporenstadion
Bergen heeft revanche beet
Andrea Doino

KV Kortrijk heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Racing Genk. Ze hadden de match in handen en door de vroege rode kaart leek de wedstrijd vroeg op slot te zitten. Bergen startte scherp in de tweede helft en slaagde er alsnog in een punt uit de brand te slepen.

KV Kortrijk begon zeer aanvallend aan de partij. Dat leverde na drie minuten een doelpunt op van Nfor, de man in vorm bij Kortrijk. Na een veelbelovend beginkwartier viel de wedstrijd een beetje stil en stapelden de foute passen zich op.

Bergen had het vanaf het begin heel moeilijk, maar kwam er toch een paar keer goed uit. Net voor het half uur kreeg Nicaise zijn tweede gele kaart na een stevige tackle (zijn eerste kreeg hij na een kwartier voor protest). Met één man meer kreeg Kortrijk heel veel ruimte.

Uit een knap opgezette actie op de linkerflank met Nfor en Oussalah volgde de tweede goal. Oussalah zette voor, maar de voorzet werd nogal onorthodox weggewerkt door Werner. De Mets wilde zwaar uithalen, maar werd omvergeduwd. In de vrije trap die daaruit volgde, krulde Zukanovic de bal heerlijk binnen met zijn linker. 2-0 voor de thuisploeg.

Bergen komt scherper uit de kleedkamer
De Draken  kwamen met een totaal andere mentaliteit uit de kleedkamer. Eerst scoorde Tim Matthys prachtig met zijn linker na een voorzet van Blondelle. Enkele minuten later verschalkte Baptiste zijn doelman. Zijn tweede eigen doelpunt op vier dagen tijd tegen de ploeg uit Henegouwen. Bergen kreeg meer vertrouwen en werd gevaarlijker via Perbet en een uitstekende Matthys.

Het slotoffensief van Kortrijk leverde niets meer op en de thuisploeg probeerde met de ingevallen Messoudi de drie punten thuis te houden. Vanhaezebrouck zag de bui al hangen en zo eindigde de spectaculaire partij op 2-2. KV Kortrijk liet de kans liggen om verder uit te lopen op Genk, dat met 0-1 van Lokeren verloor. Bergen heeft zijn revanche beet.