cluClub Brugge
kvkKV Kortrijk
Timmy Simons (pen) 29'
1-0
Timmy Simons (pen) 63'
3-0
Datum: 14/02/2014 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Jan Breydel
Club zonder moeite voorbij onmondig Kortrijk
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Club zonder moeite voorbij onmondig Kortrijk
Foto: © SC

Club Brugge had vanavond geen moeite met KV Kortrijk. Maxime Lestienne en Timmy Simons loodsten blauw-zwart naar een eenvoudige 3-1 overwinning. KVK mag de strijd om een PO1-ticket stilaan staken.

Cédric De Volder en Aernout Van Lindt in Brugge

Club Brugge en KV Kortrijk trapten vanavond het voetbalweekend op gang. Hein Vanhaezebrouck liet zich inspireren door Sint-Valentijn en liet Darren Keet tussen de Kortrijkzaanse palen staan. Maxime Lestienne kreeg van Michel Preud'homme zijn basisplaats terug. Waldemar Sobota verhuisde daardoor opnieuw naar de bank.

Doelmannencrisis bij KVK?

De Kerels hadden na amper drie minuten spelen eigenlijk al op voorsprong moeten staan. Brandon Mechele liet zich kinderlijk aftroeven door Stijn De Smet. De 28-jarige Bruggeling legde het leer panklaar voor Ivan Santini. Gelukkig voor blauw-zwart werkte laatstgenoemde af als een miniem. Aan de overkant pakte Keet dan weer uit met een broodnodige redding op een pegel van Vadis Odjidja-Ofoe.

Op het halfuur wakkerden Michaël Heylen en Keet het Kortrijkzaanse doelmannenprobleem nog wat aan. De Zuid-Afrikaanse goalie liet een knullige terugspeelbal van de Anderlecht-huurling van de borst springen. Lestienne was er als de kippen bij om met het ronde hebbeding aan de haal te gaan en Keet vond er niets beter op dan de flankaanvaller aan te tikken. De terechte strafschop was dan ook een koud kunstje voor Timmy Simons, 1-0.

Simons 2.0

En de bezoekers hadden nog enkele cadeautjes in petto. Op slag van rust stond de rood-witte defensie gezamenlijk te slapen. Lior Refaelov had het geluk dat zijn voorzet-schot in de voeten van Lestienne belandde. Het jeugdproduct van wijlen Excelsior Moeskroen twijfelde niet en jaste het leer in het dak van het doel, 2-0 en boeken toe.

Ook in de tweede helft was eenzelfde spelbeeld te zien. Keet ging nog maar eens klungelen bij een terugspeelbal, maar het lot was de doelman deze keer gunstiger gezind. Al was het niet lang wachten op de 3-0. Brecht Capon ging in de zestien aan het shirt van Lestienne hangen. Simons nam het geschenk wederom met de glimlach in ontvangst en knalde ook de tweede strafschop van de avond voorbij Keet.

Club neemt revanche

In de slotminuten schonk Jesper Jorgensen de bezoekers nog een beetje eer. De middenvelder verschalkte zijn eigen doelman. Toch heeft Club met die 3-1 haar revanche voor de blamage uit de heenwedstrijd en bekeruitschakeling beet. KVK mag zich stilaan opmaken voor een tochtje door play-off 2. Al zal Vanhaezebrouck eerst een paar knopen tussen de palen moeten doorhakken...

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' -
Meunier Thomas 90' -
Mechele Brandon 90' -
Engels Björn 90' -
De Bock Laurens 90' -
Simons Timmy ⚽ ⚽ 90' -
Jørgensen Jesper 90' -
Odjidja Vadis   90' -
Refaelov Lior A 90' -
De Sutter Tom 67' -
Lestienne Maxime 73' -
  Bank G Beoordeel
Castillo Nicolás 23' -
Gudjohnsen Eidur 17' -
Høgli Tom -  
Sobota Waldemar -  
Larsen Jim -  
Kujovic Vladan -  
Bolingoli Mbombo Boli -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren   90' -
Capon Brecht   90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Heylen Michaël   45' -
Chanot Maxime 90' -
Oussalah Mustapha 90' -
Pavlovic Nebojsa   90' -
De Mets Gertjan 77' -
De Smet Stijn 90' -
Coulibaly Elimane 90' -
Santini Ivan 66' -
  Bank G Beoordeel
Mahau Gregory   45' -
Chevalier Teddy 24' -
Klaasen Robert 13' -
Ragolle Dylan -  
Clepkens Michael -  
Petrovic Branimir -  
Martin Baptiste -  
Herbeleef Club Brugge - KV Kortrijk

Vooraf