Seizoen 2011 - 2012


   Einde 

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90
Gele kaart voor Ervin Zukanovic
87
Mushagalusa Bakenga
Thomas Meunier

83 KV Kortrijk ruikt toch nog een kans om gelijk te maken. Nfor brengt de bal voor doel tot bij Veselinovic, maar zijn poging gaat over.
80 De thuisploeg blijft voor het meeste gevaar zorgen op hoekschoppen. Akpala komt net tekort om de corner van Vazquez binnen te tikken.
77
Mohamed Messoudi
Dalibor Veselinovic

76
Gele kaart voor Ernest Nfor
75 Club voert de druk op in het slotkwartier. Bakenga lijkt nu de gevaarlijkste man te zijn.
74
Gele kaart voor Gertjan De Mets
Fout op Zimling.
71 Het spel gaat goed op en neer. Zal Club de 3-1 scoren of maakt KVK gelijk? Beide scenario's behoren tot de mogelijkheden.
66
Maxime Lestienne
Thibaut Van Acker

57 KV Kortrijk gelooft opnieuw in zijn kansen en dat zorgt voor gevaar. Jorgacevic met een fraaie redding op een kopbal van Pavlovic.
53 Club is niet van slag. Refaelov legt goed breed voor Bakenga, Van Hout voorkomt de 3-1 met een prachtige armreflex.
49
Doelpunt van Steeven Joseph-Monrose
KV Kortrijk prikt snel tegen. Chavarria zet voor tot bij Monrose, die makkelijk kan intikken.
46 Beide ploegen beginnen met dezelfde elf aan de tweede periode. Stenman, die net voor de rust uitviel, heeft een afgescheurde achillespees.

Rust
Club Brugge staat 2-0 voor via Donk en Akpala, maar de spelers gaan allesbehalve vrolijk richting kleedkamers. Stenman zakte net voor de rust door zijn been. De blessure ziet er niet te best uit voor de Zweed.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
Fredrik Stenman
Tom Høgli

De onfortuinlijke Zweed wordt van het veld gedragen.
40 Een verschrikkelijke blessure voor Stenman! De Zweed zakt door zijn been terwijl hij alleen aan de bal is.
35 Hoe zal KV Kortrijk nu reageren op die plotse 2-0-achterstand? Het lijkt niet meteen in staat om nog iets te forceren.
33
Doelpunt van Joseph Akpala
Figueras kopt de bal voor doel en Akpala maakt het netjes af.
27 Nog eens een kansje voor de Kerels. Monrose komt alleen voor Jorgacevic, maar de Fransman besluit rakelings naast.
25
Doelpunt van Ryan Donk
Donk kopt koelbloedig een hoekschop voorbij Van Hout.
24 De bezoekers komen beter in de partij en ze tikken de bal nu aardig rond. Nog twintig minuten voor de rust, wanneer valt dat eerste doelpuntje en waar?
18 Zimling krijgt een tik van Nfor. De Nederlandse arbiter kan de boel bedaren zonder kaarten uit te delen.
15 Een kwartier gespeeld en nog geen doelpunten te bespeuren. Maar Club is nu heel dicht bij de openingstreffer. Goalie Van Hout is goed bij de les om het gevaar van Akpala uit zijn doel te houden.
11 KV Kortrijk laat de thuisploeg het spel bepalen. Nu mag Lestienne de bal voor doel brengen, maar Bakenga vergeet om zijn schot laag te houden.
7 Club wil duidelijk vroeg op voorsprong komen. Het is opnieuw Refaelov dat uithaalt, deze keer met een laag schot. Zijn poging gaat rakelings naast.
4 De thuisploeg zet op met een eerste dreiging. Van Hout moet zijn lichaam strekken om het schot van Refaelov over doel te tikken. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.
1 Bas Nijhuis fluit de partij op gang. De Nederlandse ref kent u vast nog van het Esteban-incident tijdens de bekermatch Ajax – AZ. De arbiter gaf een rode kaart aan de doelman van AZ, omdat hij meermaals schopte op een fan die hem aanviel.
Vooraf
Club Brugge zag zaterdag hoe AA Gent punten liet liggen op het veld van Lokeren, dus kan blauw-zwart mits winst verder uitlopen van de nummer drie. Daarvoor moet het vanavond kunnen afrekenen met KV Kortrijk. Club-trainer Daum kan geen beroep doen op Dhoest, Van Gijseghem, Blondel en Odjidja. Voor de match tegen Hannover waren Jorgacevic en Bakenga niet speelgerechtigd, maar nu zijn ze er weer bij. Vanhaezebrouck kan niet rekenen op Vandenbroeck en Capon. Scheidsrechter van dienst is de Nederlander Nijhuis.
Opstellingen
Club Brugge: Jorgacevic Bojan, Hoefkens Carl, Stenman Fredrik, Donk Ryan, Figueras Montel Jordi, Zimling Niki, Refaelov Lior, Vazquez Victor, Akpala Joseph, Lestienne Maxime, Bakenga Joar Namugunga Mushagalusa.
Kortrijk: Van Hout Kristof, Martin Baptiste, De Mets Gertjan, Zukanovic Ervin , Tambe Alassane, Oussalah Mustapha, Messoudi Mohamed, Pavlovic Nebosja, Nfor Ernest, Joseph-Monrose Steeven, Chavarria Pablo.