Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stayen
Sint-Truiden in extremis naast Lierse
Fabian Morren

Sint-Truiden heeft in de slotfase nog een punt gepakt tegen Lierse. Een doelpunt van Dolly Menga in de slotfase zorgde voor een 1-1- eindstand.

Met veel goede bedoelingen begonnen beide teams aan de wedstrijd. Rossini dreigde al heel snel en het antwoord van Lierse liet niet lang op zich wachten. Onder meer Kris De Wree kopte naast. Het bleef echter bij beide teams vooral beperkt tot veel goede wil, maar weinig echte kansen. Het ontbrak zowel STVV als Lierse bovendien aan creativiteit. Naarmate de eerste helft vorderde stapelende de slordigheden zich op langs beide kanten. De rust was een verademing.

Na de pauze duurde het niet lang vooraleer het eerste doelpunt uit de lucht viel. Milos Maric stak het veld over en vloerde via het been van Buysens STVV-doelman Verhulst. Sint-Truiden was nadien te onmondig om echt aanspraak te maken op de gelijkmaker. De Lierse defensie hield Rossini makkelijk in de greep. Dufer speelde bleek en werd naar de kant gehaald, het Truiense publiek liet haar ongenoegen duidelijk blijken. Toch werd het nog 1-1. Rossini speelde zijn maatje Dolly Menga vrij en die bezorgde de thuisploeg toch een kleine opsteker.