Datum: 14/02/2015 18:00
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem en Standard delen de punten na nerveus duel

1-1. Dat was de einduitslag aan De Gaverbeek na een vreemd duel, waar ook de fans een rol speelden. Na een goal van Arslanagic en een gemiste strafschop zag het er niet goed uit voor Essevee, maar Troisi zorgde toch nog voor een puntendeling.

Aernout Van Lindt in Waregem

• Fans Essevee laten ongenoegen blijken
  • Invaller Troisi zorgt voor puntendeling
  • Zegereeks Standard gebroken

Zowel Zulte Waregem (om zo snel mogelijk gered te zijn) als Standard (in de strijd om play-off 1) konden een driepunter maar al te goed gebruiken. Francky Dury probeerde het net als in Anderlecht met drie centrale verdedigers, al stelde hij tijdens de wedstrijd meermaals bij.

José Riga heeft dan weer een probleem voorin, omdat De Camargo aast op een transfer. Vinicius kwam de honneurs waarnemen naast Ezekiel, maar liet geen onuitwisbare indruk na.

"Wij willen bloed, zweet en tranen"

Voor de rust viel er weinig te beleven aan de Gaverbeek. Standard toonde zich wel van meet af aan de scherpste ploeg en dat leverde ook al bij al snel op. Een variant op een vrije trap werd mooi afgerond door Arslanagic, die hoger klom dan D'Haene en Bossut kansloos liet.

Het andere hoogtepunt in die eerste helft was een gemiste strafschop. Net als vorige week tegen Lierse was het Trajkovski die niet wist te scoren vanop elf meter: hoog over. De fans waren boos en riepen om bloed, zweet en tranen.

Troisi zorgt nog voor de puntendeling

En ook opvallend hard op Olafur Skúlason, die tot verbazing van velen op de bank zat. Hij mocht uiteindelijk samen met Asian Cup-winnaar James Troisi invallen halfweg de tweede helft. En die Australiër zou uiteindelijk ook voor een punt zorgen met een knappe trap.

Al toonde even daarvoor Sammy Bossut zich geweldig belangrijk, door goed te redden op een inzet van Louis alleen op doel af. De Sart miste in blessuretijd nog dé kans op een koude douche, met het gelijkspel schiet niemand echt wat op.