Datum: 21/02/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge kan het niet afmaken tegen negen man van Essevee

Cercle Brugge en Zulte Waregem hebben 2- 2 gelijkgespeeld op Jan Breydel. Een onnoemelijk zwakke Vereniging kwam pas na de rust tegen tien bezoekers in de match, maar met de puntendeling schiet het ook niet zoveel op. Ref Laforge eiste een hoofdrol op met vreemde beslissingen en compensatie.

Aernout Van Lindt in Brugge

• Essevee lijkt schaapjes op droge te hebben
  • Hoofdrol voor Laforge
  • Cercle knokt na rust terug
  • Zulte Waregem eindigt match met negen

Cercle Brugge kon met de nederlagen van Moeskroen en Waasland-Beveren in het achterhoofd een geweldige zaak doen in de strijd tegen play-off 3, Zulte Waregem kon zich zelfs mathematisch redden. Essevee had het al meermaals lastig tegen staartteams dit seizoen en was op zijn hoede.

Dat deed het met een aantal nieuwe namen. Colpaert was geblesseerd, Trajkovski en Gimbert werden naar de bank verwezen. Troisi, Skúlason en Kaya kregen hun kans. Bij de thuisploeg zelfs vier nieuwe namen: Cornelis, D'Haene, Maertens en Buyl.

Stilte-actie voor de storm

De fans van de thuisploeg  waren niet te spreken over de inzet van de spelers de voorbije weken en lieten dat duidelijk merken met een stilte-actie. Spandoeken in plaats van geluid. Oorverdovende stilte in een sowieso al kil Jan Breydel.

Niet dat het Cercle inspireerde in die eerste helft, integendeel. Mak, triest voetbal speelde de Vereniging voor de koffie. Het hoogtepunt? De cheerleaders van dansschool Rose de Leyn. Essevee baas, zonder al te goed te spelen. Jorgensen profiteerde van geharrewar achterin, Kaya maakte er net voor rust 0-2 van.

Poppen aan het dansen

Match gespeeld, normaal gezien. Maar Laforge dacht er anders over, door Cordaro nog voor de rust met overdreven rood douchen te sturen. Wat volgde was amechtig compenseren in de tweede helft. Meerdere potentiële strafschoppen werden niet gefloten.

En plots kregen we dan toch nog een match. Kabananga maakte van een heerlijke liftbal een dito doelpunt, het slotoffensief was geopend. Daarin kwam er dan toch een elfmeter - omgezet door Sukuta-Pasu - en rood voor Skúlason na een vermeende elleboog (het leek echt wel de vlakke hand in duel) op Cornelis.

Ook tegen negen man van Essevee miste Cercle echter de kansen om toch te winnen, waardoor eigenlijk niemand echt wat opschiet met de 2-2 gelijkstand.