lieLierse SK
andAnderlecht
Datum: 26/02/2012 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Anderlecht mag blij zijn met punt op Lisp
Anderlecht mag blij zijn met punt op Lisp
Foto: © SC

Anderlecht mag zich gelukkig prijzen dat het een punt kon wegkapen op het veld van Lierse. De Pallieters hadden over de hele wedstrijd de beste kansen, maar faalden voor doel of stuitten op een weer sterke Proto. Anderlecht maakte alvast geen grootse indruk.

Johan Walckiers in Lier

Lierse was in de aanvangsfase de best voetballende ploeg en had na vijf minuten ook op voorsprong kunnen staan als Kouyate de bal van de vrijstaande Elgabas niet van de lijn had geveegd. Anderlecht kwam maar niet in zijn spel en had last van de snelle jongens vooraan bij Lierse. Vooral Bidaoui sneed een paar keer door de as van de verdediging.

Juhasz moest daarbij één keer aan zijn truitje gaan hangen en pakte daarmee zijn tiende gele kaart van het seizoen, na tien minuten al. Waarschijnlijk was deze echt niet voorzien, maar de Hongaar is wel geschorst voor de volgende twee wedstrijden en begint met een clean sheet aan de play-offs.

Het duurde minstens een kwartier voor Anderlecht de gang van zaken een beetje meer naar zich toe kon trekken, maar Lierse bleef zich manifesteren op de counter. Elgabas maakte het Kouyate en Juhasz bijzonder moeilijk. Sporadisch dook paars-wit eens op voor Kawashima met de beste en ook enige kans voor Jovanovic, maar die schoot op Kawashima. Hussein kon zich daarentegen wel eens doorzetten, maar zijn gekraakt schot kwam net niet bij Elgabas terecht.

Anderlecht worstelde met zichzelf en kon geen enkele degelijke aanval in elkaar knutselen. Het begin van de tweede helft was het zelfs Bidaoui die Proto tot twee keer toe tot een goede redding dwong. Lierse verdiende een voorsprong op dat moment.

Anderlecht zat iets beter in de match en daar had de inbreng van Canesin voor Gillet zeker iets mee te maken. De kleine Braziliaan bracht meer schwung in het spel en bood Mbokani al snel een kans aan, maar die was niet genoeg bij de pinken. Lierse prikte op de tegenaanval en deed dat een stuk beter dan de Brusselaars, maar goals vielen er niet meer.

Anderlecht mag tevreden zijn dat het een punt wegkaapte op het Lisp. Mits wat meer efficiëntie had Lierse deze match naar zich toe kunnen trekken. De leider profiteert dus niet optimaal van het verlies van Club Brugge.

Herbeleef Lierse SK - Anderlecht

Vooraf