staStandard
stvSTVV
Datum: 26/02/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard kan niet overtuigen en speelt gelijk
Standard kan niet overtuigen en speelt gelijk
Foto: © SC

Bij een gezapige pot voetbal kon Standard niet scoren. De Luikenaars overtuigden niet en speelden gelijk tegen een stug STVV.

De wedstrijd op Sclessin begon met een minuut stilte voor de betreurde physical coach Guy Namurois. Na een indrukwekkende minuut geklap kon de wedstrijd van start gaan.

Op Sclessin begon Standard furieus aan de wedstrijd. De Rouches wilden duidelijk iets goed zetten na de verloren wedstrijd tegen Zulte Waregem vorige week. Ze drukten STVV meteen naar achter wat in de eerste dertig seconden al tot een grote kans voor Tchité leidde.

De Truienaren lieten zich echter niet doen en speelde hierna goed mee. Sint-Truiden ging zich, ondanks de slechte positie in de competitie, niet gewonnen geven.  De mannen van Franky Van Der Elst lieten dan ook zien dat ze ook kunnen voetballen en groeiden gestaag in de match.

De combinaties bleven echter uit voor beide teams en Standard leek er niet echt zin in te hebben. De grootste kans was voor De Kanaries, maar scherpte voor doel was er niet. Ondertussen begonnen de supporters van Standard toch al wat te morren.

Standard na de pauze
Standard had in het begin van de tweede helft de les duidelijk begrepen. Ze kwamen, net zoals in de eerste helft, zeer sterk uit de kleedkamers wat resulteerde in een paar goede kansen. De Kanaries probeerden het spel wel vast te zetten, maar moesten het spel ondergaan.

De inbreng van Reza
In de 74e minuut zag Van Der Elst de kans schoon om Reza op het veld te brengen. De Nederlandse Iraniër bracht wat schwung in de wedstrijd wat zorgde voor de enige kans van de tweede helft voor Sint-Truiden. Standard liet het hier niet bij een prikte meteen tegen met een mooie vrije trap van Pocognoli. Kanu kon de bal binnenkoppen, maar werd afgevlagd voor buitenspel.

De laatste tien minuten werden toch wat spannender. Standard dacht niet meer aan mooi voetbal en pompte de bal in goede hoop gewoon naar voren. Dit leidde wel tot meer druk en kansen, maar geen doelpunt.

Door dit gelijkspel  springt Standard niet over Cercle Brugge. De Rouches moeten zich nu opmaken voor de komende wedstrijden en zich volop concentreren voor de Europese wedstrijd tegen Hannover 96. STVV behaalde een punt tegen Standard, maar blijft de rode lantaarn.

Herbeleef Standard - STVV