Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk klopt Genk en houdt strijd om PO 1 spannend
Robby Morren

KV Kortrijk heeft de drie punten thuis gehouden tegen Racing Genk. Na een spectaculaire slotfase werd het 3-2. De strijd om de zesde plaats blijft zo met nog twee speeldagen te gaan ongemeen spannend.

Robby Morren in Kortrijk

Bij Kortrijk bracht coach Vanhaezebrouck een half nieuw elftal tussen de lijnen. In vergelijking met de wedstrijd tegen Lokeren mochten Van Hout, N'Diaye, Veselinovic, Mulemo en Messoudi starten. Bij de landskampioen werd de geschorste Vanden Borre vervangen door Buffel.

Blitzstart
KV Kortrijk begon fel aan de wedstrijd: de combinaties waren vloeiend en het tempo hoog, te hoog voor RC Genk dat de ene aanval na de andere moest verwerken. Het was een dol openingskwartier van de thuisploeg. Al na 7 minuten was het raak: Messoudi speelde op Veselinovic die het leer op de slof nam en staalhard voorbij Bailly tegen de netten trapte. Kort daarna trof het schot van Oussalah nog de vuisten van Bailly.

Racing Genk slaagde erin het evenwicht te herstellen en gaandeweg gingen de Limburgers meer op de helft van Kortrijk voetballen. Het leverde enkele hoekschoppen en slechte voorzetten op maar echte doelkansen bleven uit. Aan de overkant kwamen die er wel en kon Pavlovic op het halfuur de 2-0 op het scorebord zetten. Eerst was er nog een uitstekende parade van Bailly op een omhaal van Pavlovic maar onmiddellijk daarna trof de verdediger van dichtbij wel raak.

Aansluitingstreffer
Coach Mario Been moet zijn stem tijdens de rust ongetwijfeld verhoffen hebben en we zagen een Genk met een ander gelaat tijdens het begin van de tweede helft. Ook de inbreng van de jonge Ayub ten koste van Buffel bracht meer snelheid en Genk drukte Kortrijk op de eigen helft. Er kwamen nu wel enkele mogelijkheden en Kortrijk ging zich beperken tot uitverdedigen. Na twintig minuten in die tweede helft speelde De Bruyne Vossen vrij voor doelman Van Hout en de aanvaller duwde de bal onder de benen van de goalie in doel. (2-1)

Spanning
We kregen nu een spannend wedstrijdslot voorgeschoteld: Kortrijk reageerde onmiddellijk via Veselinovic die vanuit de schuine hoek maar net over knalde. De wedstrijd ging goed op en neer en doelman Van Hout hield zijn ploeg overeind met saves op een plaatsbal van De Bruyne en een schot van Hyland. Messoudi was dicht bij een derde Kortrijks doelpunt maar zijn stiftertje ging net over.

In de slotminuten haalde Been centrale verdediger Hubert naar de kant om er met Kennedy een aanvaller bij te gooien. Dat rendeerde want in de toegevoegde tijd wist Jelle Vossen de gelijkmaker te scoren. Wie dacht dat de wedstrijd gespeelde was, had het mis want ver in de toegevoegde tijd trapte Dejaegere het winnende doelpunt strak in de verste hoek voorbij Bailly. Het Guldensporenstadion ontplofte.

KV Kortrijk doet een uitstekende zaak want dankzij deze overwinning telt het nu evenveel punten als Racing Genk. De strijd om de zesde plaats en het daarbijhorende ticket voor play-off 1 blijft zo heel spannend.