Datum: 03/03/2012 20:00
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: King Power at Den Dreef
Lierse en Leuven maken er een saaie bedoening van

Leuven en Lierse hebben er geen leuke pot voetbal van gemaakt aan Den Dreef. Weinig tempo en een bijzonder klein aantal kansen maakten er geen leuk kijkstuk van. Leuven is wel mathematisch zeker van het behoud en mag vieren.

De match op Den Dreef tussen Leuven en Lierse had de eerste helft bitter weinig te bieden. Lierse nam het meeste initiatief, maar de thuisploeg - die genoeg had aan een puntje om zeker te zijn van een verlengd verblijf in eerste klasse - speelde zoals gewoonlijk heel georganiseerd en de omgeschudde ploeg van de Pallieters had niet genoeg ideeën om daar door te komen.

Eén keer was er opwinding toen Elgabas zich na een misser van Weuts kon doorzetten, maar toen te onbesuisd in het zijnet schoot. Leuven probeerde het met voorzetten van Iakovenko die meestal werden weggewerkt. Dejmek had er wel één goeie voor de voet, maar natuurlijk moet je dan op de bal trappen.

Natuurlijk had de wedstrijd ondertussen alle draagkracht verloren omdat het in Lokeren-Westerlo 3-0 stond en Leuven dus gered was. Het was hopen op beterschap in de tweede helft en die kwam er ook wel, want de aanvallende intenties waren nu wel aanwezig. Wel werd de laatste pass te veel verwaarloosd.

Een paar kansen wel en dat was al een hele verbetering. En we zagen zelfs een doelpunt, maar de kopbalgoal van Chuka werd terecht afgefloten voor buitenspel en ook Remacle pakte uit met een knappe stiftbal, maar wel net naast. Aan de andere kant had Huysegems een torenhoge kans, maar hij kon de voorzet van Bidaoui niet binnenkoppen.

Het bleef 0-0 in een typische eindeseizoenswedstrijd waar de inzet er wel was, maar weinig creativiteit. Er waren gewoon te weinig kansen om het een leuke wedstrijd te kunnen noemen.