Datum: 27/02/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Stayen
Zulte Waregem sleept zich opnieuw in strijd om play-off 1

Zulte Waregem pakt de volle buit bij STVV na dramatische pot voetbal

Zulte Waregem sleept zich opnieuw in strijd om play-off 1
Foto: © photonews

Zulte Waregem nestelt zich opnieuw in de top-6 na een overwinning bij STVV: 1-2. Al was het niet meteen genieten voor de neutrale fans, want een topwedstrijd speelden geen van beide ploegen. Essevee toonde wel de grinta die de fans vroegen.

De fans van Zulte Waregem hadden om een spoedberaad gevraagd en dat ook gekregen, want de 0 op 9 en het dramatische verlies tegen KV Mechelen thuis kwamen hard aan. “Het is zover gekomen dat we de fans onze verontschuldigingen moeten aanbieden voor wat we presteren”, was Steve De Ridder kritisch.

“We moeten realistisch zijn en iets laten zien tegen STVV", was dan ook het duidelijke devies. Francky Dury stuurde ook bij en bracht Steppe in doel, terwijl hij met Christophe Lepoint extra ervaring centraal achterin in de ploeg bracht. De zieke Kaya werd vervangen door Cordaro.

Na 45 minuten zieltogend voetbal vroegen we ons al af wat die fans nu precies hadden gevraagd, want tegen een ongeïnspireerd STVV bracht Essevee er ook bitter weinig van terecht. Het stond wel op voorsprong: na geklungel achterin had Cordaro de bezoekers op voorsprong gebracht.

Pas bij het inbrengen van Benito Raman twintig minuten voor tijd deed STVV iets terug: via Proschwitz kwam het ook vrij snel terug in de wedstrijd: 1-1. De fans gingen er plots in geloven en drukten door, operatie redding zou zich dan toch voltooien op Stayen? De rode kaart na twee keer geel voor De Ridder gaf de burger zo mogelijk nog meer moed.

Maar neen: het draaide helemaal anders uit. Terwijl STVV aandrong, kreeg Essevee op de counter enkele halve mogelijkheden. En waar de ploeg meestal in de slotfase nog een doelpunt slikt, wist het deze keer zelf te scoren. De ingevallen Buyl liep een voorzet van Cordaro tegen de touwen.

1-2 zo en daardoor zit Essevee op tram 4 qua aantal punten. Het hijst zich opnieuw in de top-6 en mag met nog matchen tegen Kortrijk en Moeskroen nog steeds volop dromen van play-off 1. Al zal het dan toch nog beter moeten om de fans weer helemaal met hen mee te krijgen, al gaven de meegereisde supporters op Stayen alles.

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Dutoit William 53' 6
Erichot Yvan 90' 4
Bagayoko Mamadou 90' 4
dos Santos Fernandes Ruben Miguel Marques 90' 5
Rherras Faycal 70' 4
Angban Victorien 90' 4
Gerkens Pieter 45' 5
Tchenkoua Fabien A 90' 7
Mahlangu May 90' 4
Proschwitz Nick 90' 7
  Bank G Beoordeel
Rodrigues de Souza Allan 45' 5
De Winter Yves 37' 6
Raman Benito 20' 6
De Sart Alexis -  
Hendrickx Gaëtan -  
Soumahoro Yaya -  
Kotysch Sascha -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Steppe Kenny 90' 7
Dalsgaard Henrik 90' 5
Lepoint Christophe   90' 6
Diallo Abdou 90' 7
Verboom Bryan 90' 5
Essikal Karim 90' 7
Poletanović Marko 59' 4
De Ridder Steve A     85' 5
Cordaro AlessandroA 90' 8
Leye Mbaye 90' 5
Thiam Mame Baba 90' 4
  Bank G Beoordeel
Buyl Stephen 31' 5
Baudry Marvin -  
Brebels Sebastiaan -  
Sami Joël -  
Benteke Jonathan -  
Meite Soualiho -  
Bossut Sammy -  
Herbeleef STVV - Zulte Waregem

Vooraf