Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Daknam
Zegevierend Lokeren blijft in de running voor PO1
Tomas Taecke

Lokeren heeft een zielloos Westerlo in eigen huis met ruime cijfers verslagen (4-0). In een dol kwartier voor de rust besliste de ploeg in vorm de wedstrijd.

Tomas Taecke in Lokeren

Niet geheel onverwacht was het Lokeren dat vanaf het eerste fluitsignaal de lakens uitdeelde. Westerlo probeerde wel, maar kwam op twee schoten van Reynaldo na niet in de buurt van Copa. Op het kwartier ontsnapten de Kempenaars toen scheidsrechter Smet niet naar de stip wees. Na blind wegwerken van El Mouataz mocht Harbaoui alleen op Vanhamel afgaan, Ngolok zette de spits hardhandig van de bal binnen de grote rechthoek maar de referee liet doorspelen.

Lokeren beslist partij in dol kwartier

Enkele minuten later kwam Lokeren toch op voorsprong. El Mouataz trok prima voor op Finnbogason, de middenvelder kopte het leer beheerst binnen (1-0). Nog voor het halfuur trapte Taravel de wedstrijd in een vrijwel beslissende plooi. Met een harde vrijschop verschalkte hij Vanhamel, die niet helemaal vrijuit ging (2-0). Nog voor de rust zag de bezoekende doelman er opnieuw niet al te best uit bij een derde Lokerse doelpunt. Harbaoui zag zijn schot afwijken op Ngolok, Vanhamel grabbelde maar kon de 3-0 niet voorkomen.

Na de pauze kon Westerlo meteen dreigen, maar de vrijstaande Luz trapte hopeloos naast. Reynaldo schakelde vervolgens knap zijn tegenstander uit, maar ook hij slaagde er niet in Westerlo een eerste schot tussen de palen te schenken. Net voorbij het uur kwam de Lokerse doelman eindelijk in actie. Harbaoui werd tegen de grond gewerkt binnen de zestien meter en Copa ging zich aanmelden om de strafschop om te zetten. De doelman faalde niet en bracht Lokeren eenvoudig op 4-0.

Copa scoort vanop de stip

De wedstrijd was gespeeld en dat vertaalde zich ook in het spelbeeld. Beide ploegen lieten de bal van voet tot voet gaan maar drongen nauwelijks aan. De Lokerse fans namen de tijd om de staf en voorzitter te bejubelen, terwijl de bezoekers naar het laatste fluitsignaal smachtten. Tien minuten voor inrukken liet Harbaoui zich nog eens opmerken met een sublieme actie in de grote rechthoek. De spits passeerde twee tegenstanders maar deponeerde de bal vervolgens net naast het vijandige doel. De inbreng van De Smet zorgde bij Westerlo nog voor enig gevaar, maar scoren deed de degradatiekandidaat niet meer. Na deze nieuwe nederlaag zijn de Kempenaars definitief tot PO3 veroordeeld. Lokeren maakt op zijn beurt nog steeds kans op PO1, al heeft het zijn lot niet in eigen handen.