AA Gent te sterk voor KV Kortrijk
Melissa Maes

AA Gent had zondagmiddag tegen KV Kortrijk weinig problemen om de drie punten in eigen huis te houden. Voor de Kerels blijft het spannend of het nu in PO1 of PO2 zal spelen.

Melissa Maes in Gent

Na de minuut stilte voor de slachtoffers van de busramp in Zwitserland toonde AA Gent zich het gretigst in het openingskwartier. KV Kortrijk moest enkele keren aan de noodrem trekken en dat werd door scheidsrechter Luc Wouters  bestraft in de zestiende minuut.

Alassane Tambe haalde in het strafschopgebied Christian Brüls onderuit. Wouters wees meteen naar de stip. Door de afwezigheid van Bernd Thijs, die zich gisteren op training blesseerde aan zijn been, zette Tim Smolders de penalty feilloos om. De middenvelder zette Darren Keet op het verkeerde been en scoorde door het midden.

AA Gent wist enkele knappe combinaties bij elkaar te spelen, maar net voor het halfuur moest het toch was gas lossen. Dat gaf de Kerels de mogelijkheid om ook eens Sergio Padt op te zoeken, maar het geluk zat niet mee. Zo ging het schot van Pablo Chavarria voorlangs.

Ook in de tweede helft toonde AA Gent wie de baas was op het veld. Elimane Coulibaly stond goed opgesteld om de hoekschop van Wallace binnen te koppen. Toch zag de thuisploeg KV Kortrijk nog de 2-1 maken. De ingevallen Dalibor Veselinovic haalde prachtig uit.

Het was nog even bibberen voor de Buffalo's, maar in de toegevoegde tijd stuurde Jesper Jørgensen Zlatan Ljubijankic naar voor die de 3-1 eindstand op het scorebord zette.