Datum: 18/03/2012 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Bergen delen de punten
Glenn Schrader
| 0 reacties
Lierse en Bergen delen de punten
Foto: © SC

Na een ietwat onderhoudende wedstrijd delen beide ploegen de punten. Het spel werd gekenmerkt met veel strijd, maar ook zeer slordig spel. Opvallend aan de wedstrijd was het debuut van de 18-jarige Claes die zeker zijn mannetje stond.

Beide teams kwamen aanvallend op gang maar konden in de eerste tien minuten niet voor kansen zorgen. Het spel was te slordig en geen enkele pas kwam goed aan. Ook jongelingen Adesanya en Claes konden hun stempel niet drukken op het spel van Lierse.

Hierna leek Bergen zich wat meer in te zetten en de eerste kansjes kwamen op de proppen. Ze konden echter niet scoren en de brilscore bleef op het bord staan. De wedstrijd werd wat potiger en van strijd was er wel sprake. Beide ploegen leken, ondanks het slordige spel, er wel zin in te hebben.

De wedstrijd kwam pas echt tot leven na het doelpunt van Adesanya. De jongeling kon zich in het strafschopgebied mooi draaien en de bal met de linkervoet in de verste hoek schieten. Hierna werd het pas een echte wedstrijd en kwam er enig doelgevaar aan beide kanten. Vooral Bergen kon in de laatste vijf minuten van de eerste helft voor gevaar zorgen. De Henegouwenaren konden echter niet scoren dankzij reddingen van enerzijds Kawashima en anderzijds de deklat.

Ook de tweede helft ging furieus van start. Beide ploegen kregen verschillende kansen, maar Lierse leek na kansen van onder meer Claes en Adesanya  toch het meeste aanspraak te maken op een doelpunt.

De Pallieters konden niet scoren waardoor het spel terug in zijn oude patroon viel met veel slordigheden en weinig gevaar. Op het uur kon Bergen dan toch scoren, Perbet schoot in de draai mooi voorbij doelman Kawashima. Meteen het startschot voor enkele extra kansen voor Bergen.

Lierse probeerde op het einde van de wedstrijd nog wat aanvallender te spelen, maar kon ondanks enige mooie kansen niet meer scoren. Bergen en Lierse leken zich tevreden te stellen met een gelijkspel en willen zich duidelijk volop concentreren op PO2.

Herbeleef Lierse SK - Bergen