Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Het Kuipje
Genk maakt het zichzelf onmogelijk in Westerlo
Fabian Morren

Racing Genk heeft zich alweer niet kunnen verzekeren van de play-off I. De landskampioen verloor met 3-2 bij Westerlo, dat voor het eerst sinds lang nog eens van de zege proeft en in de stand over Sint-Truiden wipt.

Faiban Morren in Westerlo

Racing Genk heeft de slechte gewoonte om steeds ondermaats te beginnen aan een uitwedstrijd. Ondanks de les in Kortrijk twee weken geleden was de landskampioen alweer niet wakker. Na een kwartier stond het al 3-0 voor de thuisploeg. De eerste hoekschop van de wedstrijd kopte Steven De Petter binnen. Nauwelijks twee minuten later legde Stijn De Smet af voor Reynaldo, die de score verdubbelde. Na die dubbele opdoffer had Camus de mogelijkheid om Genk snel weer in de wedstrijd te brengen, maar de Fransman vond Verbauwhede op zijn weg.

Westerlo heeft het dit seizoen lastig om te scoren, maar dar was in het eerste kwartier tegen Genk niks van te merken. Bart Goor maakte de actie vanop links en tekende voor het derde Westelse doelpunt aan. De Genkse fans, die met velen naar het Kuipke waren getrokken, uitten hun ongenoegen. Sommigen keerden zich met de rug naar het veld, anderen scandeerden “Wij willen voetbal zien”. Dat kregen ze van hun team in de eerste helft nauwelijks of niet te zien. De Limburgers mochten dan ook blij zijn dat kort voor rust Barda de 3-1 binnentikte.

Genk-trainer Mario Been greep tijdens de rust in en nam risico’s. Hyland bleef in de kleedkamer en Dugary verving hem. Overigens had Been niet veel opties, want de Genkse ziekenboeg was weer aardig gevuld. De intenties van de bezoekers waren in de tweede helft geheel anders en ook duidelijk: Westerlo van bij het begin bij de keel grijpen. Al heel snel leverde dat ook resultaat op.  Fabien Camus gooide in, kreeg de bal terug, en vloerde vervolgens Verbauwhede.

Benteke mist
Plots leefde het besef bij Genk dat een overwinning kon volstaan om zeker te zijn van deelname aan play-off I. Benteke had de 3-3 aan de voet, maar zoals wel vaker miste hij onbegrijpelijk. Westerlo loerde op de counter en was ook gevaarlijk. Logan Bailly had een prachtige reflex nodig om Bart Goor van een vierde Westelse treffer te houden.

In het slotkwatier had Genk het nog moeilijk om aan kansen te geraken. Beide ploegen verloren ook nog een pion met een blessure. Wouter Corstjens moest naar de kant bij Westerlo en bij Genk blesseerde Anthony Vanden Borre zich. Genk slaagde er niet meer in om het tij te keren en blijft achter met een 0 op 6. De play-off II loert daardoor nog steeds om de hoek voor de kampioen van 2011.