Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Losada schenkt Beerschot de drie punten
Maarten Verhoeven

Beerschot heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Het kwam tegen Westerlo wel op achterstand, maar Losada bracht zijn ploeg nog voor de rust verdiend op voorsprong. Kagelmacher besliste kort na rust de wedstrijd tegen een onmachtig Westerlo.

Na een korte studieronde probeerde Beerschot het spel naar zich toe te trekken. Toch was het Westerlo dat op voorsprong kwam. Na een knappe steekbal dook Jef Delen de zestien in en zijn lage voorzet werd door Owusu binnengetikt. Bruls ging even later zijn kans van ver, maar zijn bal zoefde over. Op een nieuwe pegel van Bruls moest Kaminski alles uit de kast halen.

MacDonald miste tussendoor de beste kans voor Beerschot. Halverwege de eerste helft ontbond Losada zijn duivels. Een eerste poging ging nog naast en ook Sidibe kwam dicht bij een doelpunt. Een nieuwe mogelijkheid liet de Argentijn niet onbenut, al ging Deelkens hierbij niet helemaal vrijuit. Vijf minuten later was Losada daar opnieuw, ook dit keer op aangeven van Malul. Vanuit een scherpe hoek verschalkte hij  Deelkens. Via Stijn De Smet kwam Westerlo op slag van rust nog dicht bij de gelijkmaker, maar de voorsprong van Beerschot halfweg was verdiend.

Kagelmacher vanop de stip

Na de rust zagen we een knappe aanval van De Ratten. Van Hout beroerde de doorsteekbal van Delic met de hand en Delacour wees naar de stip. Een koud kunstje voor aanvoerder Gary Kagelmacher, die al zijn derde doelpunt vanaf de stip maakte.

Onder impuls van Bruls probeerde Westerlo nog wat terug te doen, maar het was onmondig voorin. De overwinning van Beerschot kwam niet meer in het gevaar. Goor kwam nog een keer dicht bij een treffer, maar het bleef bij 3-1. Losada was de grote held bij de thuisploeg. De thuisfans bedankten ten slotte uitvoerig de afscheidnemende Kaminski.