Stadion: Jan Breydel
Club pakt leidersplek na bleke prestatie
Fabian Morren

Club Brugge heeft met een nipte zege tegen OHL de leiderspositie in de Jupiler Pro League veroverd. Blauw- zwart presteerde bleekjes, maar wist uiteindelijk toch Leuven opzij te zetten dankzij een owngoal van Kevin Roelandts.

Club startte matig aan de wedstrijd. Blauw-zwart was wel baas in de eerste helft, maar creëerde nauwelijks kansen. Het was zelfs OHL dat de mooiste mogelijkheid wist te versieren: de bal kwam zomaar bij de vrijstaande Jorn Vermeulen in de zestien, maar de ex-Club-speler trapte te flauw en gaf zo Ryan Donk de kans om de bal nog af te blokken.

Aan de overkant speelde een ander jeugdproduct van Club zich in de kijker. Jimmy De Jonghe zette een knappe actie op en dwong Yves Lenaerts met een goed schot tot een belangrijke redding.

Na de pauze probeerde Club het spel opnieuw in handen te nemen, maar de loepzuivere kansen bleven schaars. Bovendien kende blauw-zwart aanvankelijk niet veel geluk: het moest nog voor de start van de tweede helft twee keer wisselen na blessures voor Almebäck en Vleminckx, en zag bovendien een zuiver doelpunt van Lestienneonterecht afgekeurd worden voor buitenspel. Een misser die scheidsrechter Pots wel goedmaakte met de goedkope rode kaart voor Raymaekers.

Club voerde de druk op en de 1-0 leek slechts een kwestie van tijd, tot Refaelov met een domme tackle op de middellijn uitpakte. Rood was het logische gevolg, blauw-zwart stond weer met tien tegen tien.

Toch gaf Club niet op. In het laatste kwart van de wedstrijd versierde het nog een aantal uitstekende kansen. Lenaerts kwam echter gepast tussen op pogingen van invallers Akpala en Dirar. Uiteindelijk kwam de verdiende 1-0 er dan toch: Vazquez bracht de bal goed voor doel en zag het leer via de ongelukkige Roelandts in de netten belanden.

Na de tegengoal probeerde OHL op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Bijna kwam die er ook: na een goede voorzet van Boi belandde de bal bijna via de voet van Donk in doel. Gelukkig voor Club vloog de bal net over.

Het bleef dus bij 1-0, waardoor Club na zeven speeldagen alleen leider wordt in de Jupiler Pro League. Blauw-zwart trekt volgende week naar Zulte Waregem, OHL ontvangt KV Mechelen.