Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk heeft eerste zege van het seizoen beet
Sam Soetaers

Kortrijk heeft een verdiende overwinning behaald tegen Cercle. Het won met 2-0 van de Bruggelingen, die hun eerste nederlaag van het seizoen leden.

Kortrijk domineerde in de eerste helft en stond bij rust dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Al was er na twee minuten spelen al een strafschopgevalletje. Janssens werd neergehaald door Vandenbroeck in de zestien, maar de ref liet begaan.

De gevaarlijkste man bij de thuisploeg was Monrose. Eerst zag hij nog een afgeblokt schot op de lat belanden, maar zes minuten later was het wel raak. Cornelis verkeek zich op een voorzet van Chavarria en Monrose had maar binnen te tikken.

Cercle kwam nauwelijks tot kansen in de eerste helft. Van Eeno kwam net te kort om een voorzet van D'Haene in te tikken en Janssens, die helemaal alleen vrij stond, kon een vrije trap van Cornelis niet binnenkoppen.

De bezoekers moesten in de tweede helft op zoek gaan naar minstens één doelpunt. Maar de eerste grote kans na rust was weer voor Kortrijk. Monrose stuurde Mulemo diep, maar Verbist lag goed in de weg.

Op het uur kreeg Cercle de kansen om gelijk te maken.Van Eeno kopte een vrije trap onbegrijpelijk naast en een schot van Mertens werd knap gered door doelman Van Hout.

De goal zou uiteindelijk aan de overkant vallen. Vandenbroeck kopte een kort genomen vrije trap onhoudbaar binnen. Zo heeft Kortrijk zijn eerste zege van het seizoen beet.