Speeldag: Speeldag 30
Stadion: King Power at Den Dreef
STVV profiteert niet van verlies Westerlo
Melissa Maes

OH Leuven verslaat Sint-Truiden met 3-1. Door de nederlaag wisten de Kanaries niet te profiteren van het verlies van Westerlo.

Sint-Truiden kwam er in de eerste helft amper uit en liet het initiatief aan de thuisploeg. De Kanaries wilden voornamelijk verdedigen, maar OHL vond dan toch eens de mogelijkheid om te prikken.

Vijf minuten voor rust verschalkte Frederik Boi de kansloze Davino Verhulst. Een toch wel verdiende voorsprong voor de promovendus. In de kleedkamer kregen de spelers van Franky Van der Elst vast te horen dat Westerlo op achterstand stond, want we kregen een aanvallender STVV te zien na de pauze.

Yves Lenaerts was bij de pinken om het gevaar van Sascha Kotysch tegen te houden. Niet veel later haalde Stefan Gislason Kotysch onderuit, maar scheidsrechter Gerd Bylois liet doorspelen.

Met nog twintig minuten op de klok verdiende STVV de gelijkmaker. Het spel dat zij brachten in de tweede helft was dag en nacht verschil met dat uit de eerste periode. De 1-1 kwam er dan ook. Giuseppe Rossini kopte een vrije trap van Grégory Christ met zijn rug naar het doel voorbij Lenaerts.

In de slotminuten was het toch weer OHL die de bezoekers een tik uitdeelde. Thomas Azevedo rukte alleen op naar Davino Verhulst en gaf de doelman het nakijken. Loris Brogno nam alle twijfel weg door de 3-1 in doel te werken.