Datum: 20/08/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Cercle overleeft twee own goals van Viane
Cercle overleeft twee own goals van Viane
Foto: © SC

Een zucht van opluchting steeg van de bank op tot hoog in de tribunes. Denis Viane dankte God en Rudy nadat zijn ploeg toch nog won ondanks twee own goals van de verdediger. Cercle speelde immers sterk tegen een onkennelijke landskampioen die wel meer dan een helft met tien moesten spelen.

Johan Walckiers in Brugge

Een fris van de lever voetballend Cercle Brugge maakte het Genk bijzonder lastig in de opbouw. Zelf combineerde het meer dan aardig met veel volk voor de bal. Na tien minuten mocht de thuisaanhang zelfs al juichen. Een knappe aanval via Cornelis en Iachtchouk kwam uiteindelijk in de voeten van Kevin Janssens. De in Lier overbodige middenvelder en dit seizoen naar Cercle overgekomen, kreeg het leer in twee keer voorbij Köteles.

De vreugde was echter maar van korte duur. Vier minuten om precies te zijn. Vanden Borre verstuurde een niet eens zo gevaarlijke voorzet, maar Viane zette er toch zijn voet tegen en zag het leer als een perfecte lob over doelman Verbist in doel verdwijnen. Pech, maar Cercle liet de kopjes niet hangen.

Sublieme Janssens, domme Camus
Janssens veroverde nog een keer de bal in de zestien en wat daarna volgde, was om te smullen. Ieder ander had al twee keer op doel getrapt met de kans om afgeblokt te worden, maar Janssens werkte zich in plaats daarvan voorbij nog drie man om daarna met de koelheid van de geboren killer af te werken.

De landskampioen kon andermaal niet echt overtuigen en voetbalde stroef en zonder inspiratie. In vergelijking met de kampioenenploeg ontbraken er zes basisspelers. Een klein excuus, maar toch... Genk kon nog een paar goede kansen afdwingen met een kopbal van Buffel die van de lijn werd weggehaald en een ver schot van Vossen.

Maar het werd nog wat erger voor de Limburgers toen Camus voor de tweede keer fors doorging. Hij kreeg al geel voor een serieuze fout op Janssens en deed dat nog eens dunnetjes over op Cornelis. Tweede geel en Genk met tien verder. Bijster slim kon de actie van Camus op veertig meter van het eigen doel niet genoemd worden.

Tweede own goal Viane, Rudy brengt redding
Cercle begon de tweede helft zoals het de eerste speelde: met veel balbezit en dreiging. En toch was het Genk dat op gelijke hoogte kwam. En ongelooflijk maar waar terug door een own goal van... Denis Viane. De verdediger werkte voor de tweede keer op één avond de bal voorbij zijn eigen doelman. Buffel stoorde wel goed, maar raakte de bal niet meer.

Cercle bleef zelfs dan nog de betere ploeg terwijl Genk met zichzelf bleef worstelen. En een kwartier voor tijd kregen de West-Vlamingen wat ze verdienden: een nieuwe voorsprong. Een afgeweerde bal viel voor de voeten van Rudy. De Portugees schoot van aan de penaltystip voorbij Köteles. Cercle overleefde het (zwakke) slotoffensief van de Limburgers. Genk begint de competitie met 5 op 12.

Herbeleef Cercle Brugge - KRC Genk

Vooraf