Datum: 19/08/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Losada kaapt punt weg op het Lisp
Losada kaapt punt weg op het Lisp
Foto: © SC

Lierse had de winst wel degelijk verdiend op basis van het overwicht en ook het aantal kansen. Eén onoplettendheid in de defensie kost hen echter twee dure punten. El Gabbas bracht de Pallieters op voorsprong, Losada bracht Beerschot tegen de gang van het spel op gelijke hoogte.

Johan Walckiers in Lier

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de slachtoffers die gevallen zijn op Pukkelpop. En voor één keer werd die minuut ook door iedereen geëerbiedigd. Wat daarop volgde was veel eenrichtingsvoetbal van de thuisploeg. Lierse greep Beerschot bij de keel, maar puurde bijzonder weinig kansen uit zijn enorm veldoverwicht.

Eén keer was Claasen er dicht bij, maar zijn schot hobbelde een aantal decimeters naast het doelhout van Stijn Stijnen. El Gabbas knikte ook nog eens naast, maar ook Sidibé kreeg een prima kopkans. Stijnen die kreeg op het Lisp alvast een voorproefje van wat hem dit seizoen nog te wachten staat. Elke keer hij aan de bal kwam, volgde een fluitconcert en de supportersclan van Lierse had ook al enkele nieuwe hymnes op zijn maat bedacht.

Lierse combineert, Beerschot zoekt
Lierse voetbalde goed tot op dertig meter van het doel, maar daar liep het meestal mis, tot grote frustratie van Wesley Sonck, die een stijve nek kreeg van de ballen die over zijn hoofd vlogen. Eén keer kon hij toch gevaarlijk zijn. Een vrije trap recht voor doel. Eentje op zijn maat gesneden. Perfect genomen ook, maar Stijnen bewees nog niets van zijn kwaliteiten verloren te hebben en ranselde de bal uit zijn doelvlak.

De vergruisde ex-doelman van Club Brugge speelde trouwens een heel sterke eerste helft met nog een paar cruciale tussenkomsten. Hoezo gebrek aan ritme? In die eerste helft was hij overigens de enige Beerschot-speler die echt op niveau was. De rest van zijn ploegmaats legden te veel afval in hun spel.

Verdiende goal voor Lierse
Ook in de tweede helft verzorgde Lierse het meerendeel van het balbezit. Bij momenten moesten de Kielse Ratten echt alle zeilen bijzetten om de Pallieters uit de buurt van hun doel te houden. Dat lukte echter wonderwel, al kwamen er een paar gele kaarten aan te pas voor fouten op vooral de aalvlugge Claasen.

Het vreemdelingenlegioen van Lierse (met Sonck slechts één Belg aan de aftrap) bleef echter geduldig opbouwen en werd daar ook voor beloond. Eindelijk zou men zelfs zeggen. Sonck kon helemaal uit evenwicht de bal nog voortrekken en daar stond El Gabas om de bal vrij onorthodox in doel te duwen. Stijnen stond volledig op het verkeerde been.

Losada verrassend na gedwongen rustpauze
De supporters van Beerschot raakten er door gefrustreerd en vonden er niets beter op dan Kawashima met bier te bestoken en allusies te maken op de kernramp in Fukushima, gewoonweg beledigend en de doelman deed zijn beklag bij scheidsrechter Luc Wouters. Genoeg voor deze om de wedstrijd een tijdlang stil te leggen. Een verhaal dat waarschijnlijk nog een staartje krijgt.

Voor Beerschot was het echter blijkbaar echter een welkome rustpauze, want ze kwamen met herwonnen moed uit de catacomben. En met een beetje hulp van Lierse stond het ineens 1-1. Knullig uitverdedigen van Gilberto werd immers onmiddellijk afgestraft door Losada die vanop 20 meter de bal buiten het bereik van Kawashima schoot. Heel Lierse ontredderd, want het doelpunt kwam uit de donkere nachthemel vallen. Hun slotoffensief leverde niets meer op.

Herbeleef Lierse SK - Beerschot AC