Speeldag: Speeldag 4
Stadion: King Power at Den Dreef
Leider KV Mechelen met tien voorbij OHL
Melissa Maes

KV Mechelen komt voorlopig aan de kop van het klassement. Zonder al te veel voetbalspektakel wonnen de bezoekers met 1-2 op Den Dreef. OH Leuven speelde een inspiratieloze match.

KV Mechelen begon sterk aan de eerste helft en Cordaro bracht de bezoekers al snel op een 0-1-voorsprong. De score kon verder oplopen, maar Iddi, Gorius en De Witte konden hun kansen niet afwerken. OH Leuven kwam maar moeilijk in de match, maar tien minuten voor rust kon de promovendus al wat meer voetballen.

Echte kansen kwamen er niet, maar OHL kwam toch op gelijke hoogte met de bezoekers. Van Hoevelen dacht even keeper te zijn en duwde de bal met zijn handen uit doel. De Bleeckere twijfelde niet en trok een rode kaart. Remacle bleef koelbloedig en trapte de strafschop voorbij Renard.

Na die penaltyfase bleef KVM-coach Brys maar jammeren en daarvoor werd hij in de tweede periode verwezen naar de tribune. De bezoekers zochten meteen naar een nieuwe voorsprong en die kwam er snel. Gorius zorgde voor de 1-2 nadat OHL de bal niet uit de gevarenzone kreeg.

KV Mechelen liet OHL voetballen, maar van kansen kon er niet gesproken worden. De lange ballen waren absoluut ongevaarlijk en meer wist de thuisploeg niet te bedenken. De bezoekers keren met drie punten terug naar Mechelen en staan voorlopig op de eerste plaats in de stand.