Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje
Gent wint boeiende pot voetbal in het Kuipje
Robby Morren

AA Gent neemt de volle buit mee uit het Kuipje, Westerlo blijft met een schamele 1 op 12 achter na een aangename wedstrijd die alle kanten op kon.

Robby Morren vanuit Westerlo

Het Kuipje was het decor voor een boeiende voetbalpot. De wedstrijd kende vele doelkansen en een gek verloop. Gent kwam op voorsprong, Westerlo klom voor rust op 2-1 maar de bezoekers wisten die achterstand nog om te buigen in een 2-3 overwinning.

De wedstrijd begon vrij evenwichtig met enkele afstandsschoten van Westerlo maar het waren de bezoekers die hun eerste echt uitgespeelde aanval omzetten in een doelpunt. El Ghanassy mocht te makkelijk voorbij De Greef gaan en bracht de bal voor doel tot bij Ljubijankic die binnentikte.

Westerlo ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Even na het kwartier was het bijna zover toen Liliu een bal vanop zo'n 3 meter over het doel van Boeckx kopte. Minuten later had diezelfde Liliu opnieuw de gelijkmaker aan de voet na een mooie actie op rechts van De Smet maar de bal dwarrelde centimeters naast. Ondertussen moest Jan Ceulemans Jef Delen noodgedwongen naar de kant halen en bracht Lens Annab in zijn plaats. Die wissel rendeerde al snel want het was Annab die een voorzet op het hoofd van De Petter schilderde. De middenvelder kopte perfect in de winkelhaak voorbij Boeckx.

Owngoal
Wat volgde was een regen aan overtredingen en gele kaarten. Toch zag je dat na de gelijkmaker het vertrouwen bij de thuisploeg groeide en de combinaties vlotter liepen. Westerlo slaagde er nog voor de rust in op voorsprong te komen. Christian Brüls dribbelde langs zijn rechterflank enkele Gent-verdedigers, bracht de bal voor en Ba werkte ongelukkig in eigen doel.

Westerlo kwam het felst uit de kleedkamer en koos ervoor ten aanval te trekken in plaats van de voorsprong te verdedigen. Het leverde meer balbezit op voor de thuisploeg maar toch wist Gent al snel gelijk te stellen. Mboyo schilderde een voorzet vanop rechts op het hoofd van El Ghanassy. Doelman Deelkens ging onder de bal door zodat El Ghanassy in een leeg doel kon koppen.

Wedstrijd kantelt
Gent drukte na de gelijkmaker door en vond de opening verschillende keren. De 2-3 kwam er opnieuw via El Ghanassy die een slimme één-twee opzette met Mboyo en zo doelman Deelkens verschalkte.

We keken naar een aangename partij die op en neer bleef gaan. Westerlo reageerde met een knal vanop zo'n 25 meter van Liliu. Doelman Boeckx had de vingertoppen nodig om de bal in hoekschop te werken. Diezelfde Liliu kopte een mooie kans nog naast en Joris Van Hout trapte een bal voorlangs. Aan de overkant snoepte El Ghanassy de bal af op zijn eigen helft en zette zich 50 meter door maar Deelkens lag in laatste instantie nog in de weg.

Een slotoffensief leverde niets meer op voor de thuisploeg dat met 1 op 12 van een mislukte start moet spreken.